Shahrizal Timbulkan Masalah Kerana Sukar Tidur - Hiburan | mStar

Shahrizal Timbulkan Masalah Kerana Sukar Tidur

Shahrizal Jazsle mengakui masalah kesukaran tidur dan bangun pagi telah menyebabkannya sering lewat ke lokasi penggambaran. Foto THE STAR Oleh AZMAN GHANI.
Shahrizal Jazsle mengakui masalah kesukaran tidur dan bangun pagi telah menyebabkannya sering lewat ke lokasi penggambaran. Foto THE STAR Oleh AZMAN GHANI.

PETALING JAYA: Pelakon Shahrizal Jaszle mengakui menghadapi masalah disiplin apabila sering datang lewat ke lokasi sehingga mengakibatkan penggambaran terganggu.

Pelakon itu berkata, perkara berkenaan timbul bukan disengajakan sebaliknya berpunca daripada masalah kesukaran tidur yang dialaminya selama ini.

"Saya mengakui memang mempunyai masalah disiplin sehingga telah menyebabkan pihak lain turut menerima kesan daripada sikap saya.

"Namun begitu hal berkenaan bukan disengajakan kerana saya memang mempunyai masalah tidur dan sukar untuk bangun pada waktu pagi," ujarnya kepada mStar Online.

Shahrizal ditemui ketika menghadiri majlis pelancaran drama bersiri “3 Janji” di Sri Pentas, TV3, di sini pada Selasa.

Dalam pada itu, Shahrizal berkata, dia ada meminta bantuan daripada kakaknya yang merupakan seorang doktor dengan memberi ubat bagi membantu membolehkannya tidur tetapi ia tidak mujarab.

"Saya ada cuba untuk merawat masalah saya ini tetapi nampaknya masih belum berhasil. Bagaimanapun saya berjanji akan mengatasi masalah ini supaya tidak menyusahkan pihak lain," katanya.

Ditanya adakah masalah tersebut berpunca daripada hubungannya dengan pelakon Miera Leyana yang sering tidak menentu, Shahrizal bagaimanapun menafikan mengenai dakwaan tersebut.

Ujarnya, Miera tidak menjadi punca kepada masalah tersebut tetapi dia merasakan tertekan dengan bebanan kerja sehingga menyebabkan sukar untuk tidur malam.

"Miera tidak menjadi punca tambahan pula hubungan kami telah berakhir. Masalah ini berlaku mungkin kerana apabila sudah terlalu letih saya tak boleh tidur tepat pada waktunya dan sekali gus menyebabkan saya bangun lewat pada keesokan hari," ujarnya.

Dalam perkembangan sama, Shahrizal berkata dia kini sedang mencari pembantu peribadi bagi menguruskan kerjaya seninya supaya tidak menimbulkan masalah.

Malangny dia bermasalah untuk mencari calon sesuai kerana tidak mempercayai orang selepas pengalaman bersama bekas pembantunya sebelum ini.

"Pembantu peribadi sebelum ini banyak memberikan masalah kepada saya jadi perlu lebih berhati-hati dalam mencari pengganti," katanya.

Sementara itu, pengarah drama bersiri “3 Janji”, Heykal Hanifah berkata, dia tidak mengambil pusing mengenai cakap-cakap orang mengenai Shahrizal kerana pelakon itu tidak pernah membuat sebarang masalah dengannya.

Heykal bagaimanapun berkata, dia tidak menafikan Shahrizal ada kalanya lewat tiba di set penggambaran namun keakraban mereka telah memudahkan dia untuk bercakap dan menasihati pelakon muda itu.

"Ada juga pihak yang memberi amaran kepada saya mengenai sikapnya yang tidak profesional di lokasi tetapi sepanjang bekerjasama dalam beberapa buah drama dia tidak pernah buat masalah besar kepada saya.

"Jika ada saya sentiasa akan menasihati dan menegur dirinya supaya mengubah sikap," ujarnya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel