suria

Melawat Keluarga Hadiah Bulan Madu Ana Raffali & Naim

Ana dan Naim selamat dinikahkan pada Sabtu.
Ana dan Naim selamat dinikahkan pada Sabtu.
Ana dan Naim selamat dinikahkan pada Sabtu.

KUALA LUMPUR: Pasangan pengantin baru, Ana Raffali, 26, dan suaminya, Ahmad Aznaim Abdullah, 30, berhasrat meluangkan masa dengan menziarahi kaum keluarga masing-masing sebagai meraikan bulan madu perkahwinan mereka.

Ana berkata, mereka akan bercuti ke negeri Pantai Timur seperti Terengganu, Kelantan dan Pahang untuk melawat ahli keluarga yang tidak sempat hadir ke majlis perkahwinan yang diadakan pada Sabtu.

"Bulan madu kami hanya destinasi 'cuti-cuti Malaysia' kerana ingin mengambil kesempatan itu untuk menziarahi ahli keluarga kedua-dua belah pihak yang banyak menetap di Pantai Timur.

"Ini juga adalah peluang terbaik buat kami bagi mengenali saudara mara yang tidak pernah berjumpa sebelum ini," ujarnya kepada mStar Online.

Pasangan itu ditemui selepas selesai upacara akad yang diadakan di Masjid Al-Hidayah Taman Melawati di sini.

Ana dan Naim sebelum itu dinikahkan dalam sebuah majlis sederhana oleh bapa Ana sendiri iaitu Mohd Raffali Mohd Nor dengan disaksikan oleh Jurunikah Masjid Al-Hidayah, Abdullah Mat.

Ana menerima RM 11,412 sebagai mas kahwin pada majlis tersebut yang dihadiri lebih 500 orang tetamu.

Dalam pada itu, Naim berkata, dia akan terus menguruskan kerjaya seni isterinya secara sepenuh masa seperti biasa dan memberitahu akan lebih memudahkan pergerakan mereka berdua.

Ujarnya, dia yakin dapat bekerjasama baik dengan isterinya itu kerana sebelum ini pun kedua-dua mereka serasi bersama jika berkaitan hal kerja.

"Kami tidak gemar mencampuradukkan hal peribadi dan kerja malah ketika berkawan dengannya sebelum ini pun konsep itu dipegang dengan baik. Jadi rasanya tidak akan ada masalah selepas ini," katanya.

Ditanya mengenai keistimewaan Ana, Naim berkata, tiada kata-kata yang dapat digambarkan untuk menggambarkan rasa cintanya terhadap isterinya itu.

Baginya, Ana adalah seorang wanita yang cukup sempurna di mata dan hatinya.

"Orang kata kalau kita cintakan seseorang adalah sukar untuk menggambarkan keistimewaannya itu dan itulah perasaan saya terhadapnya.

"Namun begitu, dia adalah seorang wanita yang cukup sempurna di mata saya dan itu adalah memadai," katanya.

Sementara itu, Ana memberitahu dia tidak menolak jika dikurniakan cahaya mata dalam masa terdekat dan berserah kepada Allah mengenai perkara itu.

Ana juga menjelaskan dia dan suaminya tidak meletakkan sebarang bilangan anak yang dimahukan namun sukakan kepada keluarga yang besar.

"Saya dan suami datang daripada keluarga yang mempunyai ramai adik-beradik, jika dikurniakan dengan ramai zuriat lebih seronok," ujarnya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain