Perbahasan sayap, ucapan dasar Tun M jadi fokus hari kedua Perhimpunan Agung Tahunan PPBM

Perhimpunan Agung Tahunan PPBM masuk hari kedua pada Sabtu. - Bernama

PUTRAJAYA: Perhimpunan Agung Tahunan (PAT) Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang masuk hari kedua pada Sabtu dimuatkan dengan sesi perbahasan perwakilan Angkatan Bersatu Anak Muda (Armada) dan Srikandi pada perhimpunan tahunan kedua-dua sayap parti gabungan Pakatan Harapan itu.

Perasmian serentak perhimpunan sayap berkenaan disempurnakan Presiden Bersatu Tan Sri Muhyiddin Yassin di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di sini pada Jumaat malam dengan kehadiran Ketua Armada Syed Saddiq Syed Abdul Rahman dan Ketua Srikandi Datuk Seri Rina Harun. 

Atur cara Sabtu dimulakan dengan penyampaian ucapan dasar pada perhimpunan masing-masing oleh Syed Saddiq dan Rina pada sebelah pagi sebelum kedua-duanya menyampaikan ucapan penggulungan pada sebelah petang.

Sesi perbahasan perwakilan dibuat secara tertutup.

Selesai perhimpunan tahunan Armada dan Srikandi, tumpuan beralih pada sebelah malam kepada Dewan Plenary PICC.

Di hadapan sekitar 1,550 perwakilan, Perdana Menteri merangkap Pengerusi Bersatu Tun Dr Mahathir Mohamad dijadual menyampaikan ucapan dasarnya pada PAT kali kedua parti berkenaan.

Ini merupakan PAT pertama Bersatu selepas penubuhan kerajaan Pakatan Harapan susulan kemenangan pada Pilihan Raya Umum ke-14, Mei lalu. - Bernama

PPBM

Artikel Lain