MP samakan kejutan Piala Dunia dengan kekalahan BN - Semasa | mStar

MP samakan kejutan Piala Dunia dengan kekalahan BN

R.S.N. Rayer.

KUALA LUMPUR: Seorang anggota Parlimen kerajaan pada Rabu menyamakan kekalahan mengejut negara-negara gergasi bola sepak pada perlawanan Piala Dunia yang baru melabuhkan tirainya, umpama kecundangnya Barisan Nasional pada pilihan raya umum ke-14.

R.S.N. Rayer (PH-Jelutong) sempat menyelitkan kenyataan itu ketika bangkit untuk bertanyakan soalan tambahan kepada Menteri Komunikasi dan Multimedia, Gobind Singh Deo semasa sesi soal jawab pada  persidangan Dewan Rakyat.

“Kita berterima kasih kepada keprihatinan kerajaan Pakatan Harapan. Di bawah Barisan Nasional semua kita bayar, nak tengok bola sepak pun kena bayar.

“Perlawanan bola sepak kali ini bersejarah kerana kita lihat tersungkurnya gergasi-gergasi bola sepak dunia seperti Argentina, Jerman dan England. Seperti Barisan Nasional di Malaysia,” kata Rayer dengan disambut ejekan dan ketawa daripada anggota Parlimen lain.

Perlawanan akhir Piala Dunia 2018 menyaksikan Perancis menjulang piala itu untuk kali kedua selepas menewaskan Croatia 4-2. - Bernama

BN , Piala Dunia , R.S.N. Rayer

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel