Dewan Rakyat Lulus Rang Undang-Undang Perbekalan 2017 Peringkat Dasar - Semasa | mStar

Dewan Rakyat Lulus Rang Undang-Undang Perbekalan 2017 Peringkat Dasar

- Gambar hiasan
KUALA LUMPUR: Persidangan Dewan Rakyat pada Isnin meluluskan Rang Undang-undang Perbekalan 2017 di peringkat dasar dengan mendapat jumlah undi yang besar daripada anggota Parlimen.

Rang undang-undang itu yang diluluskan melalui undian belah bahagian menyaksikan sebanyak 117 anggota Parlimen menyokong rang undang-undang itu berbanding 70 yang menolak manakala 11 lagi tidak mengundi.

Keputusan itu diumumkan oleh Yang DiPertua Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia.

Rang undang-undang itu yang dibentangkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada 21 Oktober lepas, dibahaskan selama enam hari bermula 24 Oktober lalu sebelum digulung di peringkat kementerian selama tiga hari dan diluluskan di peringkat dasar hari ini.

Rang undang-undang yang bertujuan memperuntukkan sejumlah RM260.8 bilion  untuk perbelanjaan kerajaan pada 2017 itu dijadual akan dibahaskan di peringkat jawatankuasa bermula esok.

Persidangan Dewan bersambung esok.

RUU Perbekalan 2017 , Dewan Rakyat

Artikel Sebelum

Peguam Cabul Pelajar Akan Didakwa Hari Ini

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

Agenda bumiputera masih keutamaan WKB 2030

STATISTIK oleh Institut Masa Depan Malaysia (Masa), bumiputera berada di bahagian bawah apabila ia berkaitan dengan pemilikan kekayaan dan tahap pendapatan.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

Artikel Lain