#AnakAnakMalaysia Walk Kini Acara Global - Semasa | mStar

#AnakAnakMalaysia Walk Kini Acara Global

Ketua Pegawai Eksekutif Eco World London Cheong Heng Leong mengetuai kakitangan pejabat syarikat itu di sana bersama rakyat Malaysia yang lain menunjukkan sokongan kepada #AnakAnakMalaysia2016 Walk yang bakal diadakan Ahad ini.
PETALING JAYA: #AnakAnakMalaysia Walk 2016 kini telah menjadi satu acara global apabila rakyat Malaysia di seluruh dunia bersatu padu dan berganding bahu untuk meraikan kepelbagaian di Malaysia.


Di kawasan projek hartanah Embassy Gardens di England, pejabat EcoWorld London dan rakyat Malaysia di sana yang diketuai oleh Ketua Pegawai Eksekutif Cheong Heng Leong pada Rabu sudah bersedia untuk memulakan sokongan global terhadap acara jalan kaki #AnakAnakMalaysia ini.

Pengarang The Star Online Philip Golingai berkata acara jalan kaki perpaduan di Kuala Lumpur Ahad ini telah berjaya menarik perhatian rakyat Malaysia di seluruh dunia.

"Mereka mahu menjadi sebahagian daripada peristiwa bersejarah ini. Kami amat terharu dengan sokongan mereka dan mahu rakyat Malaysia menyertai kami dengan menghantar gambar mereka menjelang acara itu bermula Rabu.

"The StarTV juga akan menyiarkan 'live streaming' di thestartv.com/live/anak-anak-malaysia-2016 bagi membolehkan rakyat Malaysia menonton acara itu," katanya.

Walaupun anda tidak berada di Kuala Lumpur, anda boleh menyertai #AnakAnakMalaysia Walk 2016 dari mana sahaja anda berada.

Hanya kongsikan gambar anda bersama poster, yang disertakan di sini.

Atau, anda boleh memuat turun poster tersebut di www.facebook.com/TheStarOnline.

Bagaimana anda bergambar dengan poster itu terpulang kepada anda - sama ada anda mencetaknya, memaparkannya pada telefon atau pada peranti tablet anda! Selfie dan wefie sangat dialu-alukan.

Anda boleh menghantar gambar-gambar tersebut menerusi emel online@thestar.com.my atau memuat naik gambar-gambar di akaun Instagram atau Twitter dengan hashtag #AnakAnakMalaysia2016.

Gambar yang dihantar akan dikongsi di akaun media sosial The Star Online dan anda boleh mula menghantarnya hari ini!

#AnakAnakMalaysia Walk 2016, yang akan diadakan menjelang sambutan Hari Kebangsaan, akan bermula di Pusat Bandar Bukit Bintang pada Ahad.

Sempena dengan Hari Kemerdekaan yang akan datang, Star Media Group dan EcoWorld menjemput semua rakyat Malaysia untuk berjalan bersama-sama sebagai satu negara dalam suasana harmoni.

Acara jalan kaki sejauh 3.4km ini bermula dari persimpangan Jalan Imbi dan Jalan Pudu di bekas tapak Penjara Pudu dan akan dilepaskan oleh Datuk Bandar Kuala Lumpur Datuk Seri Mhd Amin Nordin Abd Aziz.

#AnakAnakMalaysia Walk 2016 dianjurkan oleh Star Media Group dengan kerjasama EcoWorld.

Penaja lain untuk acara tersebut termasuklah Proton (penaja kereta), Panasonic (Penaja Emas) dan Tenaga Nasional dan YES (Penaja Perak).

Untuk maklumat lanjut, hubungi 03-7967 1388, ext 1432/1529/1243 (Isnin hingga Jumaat, 9 pagi hingga 5 petang).


Klik

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

Culas bayar cukai kena penalti 300 peratus, ketahui 10 fakta penting Program Khas Pengakuan Cukai Secara Sukarela

HANGAT diperkatakan mengenai isu melunaskan cukai dan masih ada yang culas untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pembayar cukai. 

default image

Ketuhar Panasonic Big Cubie memang power! Memasak kini lebih mudah, hidangan lebih sihat dan lazat

ANDA mahu memasak hidangan dalam waktu singkat? Panasonic Big Cubie boleh membantu.

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

Air Selangor kini pemegang lesen tunggal perkhidmatan bekalan air… pengguna bakal terima bil baharu!

MENDAPATKAN bekalan air bersih yang berterusan sudah menjadi satu kemestian dalam kehidupan masyarakat hari ini.

Artikel Lain