suria

Pengarang

Tun M jadi pemimpin Malaysia, Asean pertama dijemput bagi ucapan di Oxford Union

PETALING JAYA: Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad bakal menjadi pemimpin Malaysia dan pemimpin Asean (dipilih secara demokratik) yang pertama dijemput untuk menyampaikan ucapan di Oxford Union.

'IQ seperti lobak', KJ akan pecat Lokman kalau jadi Presiden Umno

PETALING JAYA: Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin membidas Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Lokman Noor Adam di Twitter, sehingga menarik perhatian di media sosial.

Belajar daripada pengalaman, Raj Banana Leaf dibuka semula dengan nama baharu

PETALING JAYA: Restoran Banana Leaf Raj dibuka semula pada Rabu, menjenamakan semula sebagai RBL Banana Leaf (RBL).

Hal syariah luar bidang kuasa AG, M'sia pernah ada AG bukan Melayu

PETALING JAYA: Idea mengenai Peguam Negara (AG) yang baharu seharusnya dalam kalangan orang Melayu dan Islam supaya individu tersebut boleh menasihati Yang di-Pertuan Agong mengenai perkara berkaitan Syariah, merupakan antara yang menjadi perhatian, bertentangan dengan apa yang digubal dalam Perlembagaan Persekutuan.

Justo dedah kaitan Jho Low dengan 1MDB, PetroSaudi

KUALA LUMPUR: Low Taek Jho atau lebih dikenali sebagai Jho Low sentiasa menekankan dia tidak memainkan sebarang peranan dalam 1MDB atau PetroSaudi International, dua syarikat yang mempunyai kaitan dengan skandal 1MDB.

Jualan Murah Punya Pasal, Pintu Kedai Victoria's Secret Nyaris Roboh

PETALING JAYA: Sikap rakyat Malaysia yang menyukai jualan murah bukan lagi rahsia.

Demam PRU Bermula, Kopiah, Tudung Parti Jadi Pilihan

PETALING JAYA: Adakah kemeja-T bertemakan politik dilihat terlalu kolot buat anda?

Qualitas Mohon Maaf Insiden Dos Berlebihan

PETALING JAYA: Qualitas Medical Group memohon maaf kepada keluarga pesakit berumur 14 bulan yang didakwa diberi dos ubat batuk berlebihan di salah satu cawangan klinik mereka.

Apandi Buat Laporan Polis Terhadap Raja Petra

PETALING JAYA: Peguam Negara, Tan Sri Mohamed Apandi Ali membuat laporan polis terhadap penulis blog, Raja Petra Kamarudin (RPK) berhubung artikelnya baru-baru ini.

Amanah Patut Gabung Dengan DAP - PAS

PETALING JAYA: PAS menolak dakwaan Parti Amanah Negara (Amanah) bahawa "blok ketiga pembangkang" merupakan proksi Barisan Nasional (BN) untuk melemahkan pembangkang.