Dr Mahathir Sudah Tidak Relevan - Puad Zarkashi - Semasa | mStar

Dr Mahathir Sudah Tidak Relevan - Puad Zarkashi

Dr Mahathir Mohamad

KUALA NERUS: Anggota Majlis Tertinggi Umno Datuk DrMohd Puad Zarkashi menganggap bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad semakin kehilangan pengaruh dan sudah tidak relevan lagi setelah gagal dalam cubaannya menjatuhkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Beliau berkata Dr Mahathir perlu menerima hakikat bahawa semua perancangannya untuk menyingkirkan Najib gagal dilaksanakan walaupun menyebar fitnah tentang derma RM2.6 bilion.

"Sebelum ini Tun M (Dr Mahathir) mengaitkan Najib dengan kehilangan dana RM4.2 bilion, namun laporan telah dibuat oleh hasil siasatan Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) membuktikan Najib tidak bersalah.

"Begitu juga dengan isu RM2.6 bilion, Menteri Luar Arab Saudi sudah sahkan bahawa wang tersebut adalah dana politik. Adakah Tun M akan minta maaf setelah semua ini terbukti?" kata Puad yang juga Ketua Pengarah Jabatan Hal Ehwal Khas (Jasa). 

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas majlis pelancaran Jasa Connectivity (JS) oleh Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Razif Abdul Rahman di sini, Khamis.

Turut hadir, Pengerusi Jawatankuasa Transformasi Kerajaan, Komunikasi dan Multimedia Negeri A Latiff Awang dan Pengarah Jabatan Hal Ehwal Khas (Jasa) Terengganu Adli Kesah.

Puad berkata sokongan terhadap Dr Mahathir jelas menurun apabila tidak ramai yang menghadiri program anjurannya sendiri. -Bernama

Tun Mahathir , Mohd Puad Zarkashi

Artikel Sebelum

Ibu, Waris Terdekat Riko Lumbok Dicari

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain

Model buta sebelah kerana tatu mata

Tommy Thomas letak jawatan Peguam Negara