Dua Pembunuh Upahan Terlibat Kes Bunuh Sejak 2012 - Semasa | mStar

Dua Pembunuh Upahan Terlibat Kes Bunuh Sejak 2012

SIBU: Dua pembunuh upahan yang tumpas dalam kejadian berbalas tembak dengan dua pasukan Jabatan Siasatan Jenayah IPK Sarawak telah melakukan enam pembunuhan dan satu cubaan bunuh sejak 2012.

Menurut polis, kes-kes yang dilakukan oleh Joshua Beti Chong, 44 dari Sri Aman dan rakannya Awie Ningan, 36 dari Saratok adalah seperti berikut:

11 Januari 2012 - Seorang lelaki ditembak mati oleh suspek bersenjatakan senapang patah yang menaiki kereta Proton Saga di Jalan Brooke Drive, Sibu pada 11.15 pagi.

12 Julai 2012 - Seorang lelaki mati dan seorang lagi cedera selepas ditembak oleh suspek bersenjatakan senapang patah yang menunggang motosikal di hadapan sebuah kedai kopi di Jalan Lapangan Terbang Kuching pada 11 pagi.

3 November 2012 - Seorang wanita ditembak mati oleh suspek bersenjatakan senapang patah yang menaiki kereta Proton Saga patah di hadapan sebuah kafe di Jalan Pahlawan, Sibu pada 12 tengah hari.

3 Ogos 2013 - Seorang lelaki ditembak mati oleh suspek bersenjatakan senapang patah yang menaiki sebuah kereta Perodua Myvi di hadapan sebuah kedai kopi di Penampang, Sabah kira-kira pukul 10 malam.

18 September 2014 - Seorang lelaki cedera ditembak oleh suspek bersenjatakan senapang patah yang menaiki kereta Proton Wira di hadapan sebuah kafe di Jalan Pahlawan, Sibu pada kira-kira 12 tengah hari.

3 Julai 2015 - Seorang lelaki ditembak mati oleh suspek bersenjatakan senapang patah yang menaiki Perodua Myvi di sebuah restoran di Bintulu pada kira-kira 9.40 malam.

9 Januari 2016 - Seorang lelaki mati dan teman wanitanya cedera selepas ditembak oleh suspek bersenjatakan senapang patah yang menaiki kenderaan pacuan empat roda Nissan Navara di hadapan sebuah restoran di Jalan Long Bridge, Sibu pada 11.25 malam. - BERNAMA

pembunuh upahan

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain