PAS Akan Terus Kerjasama Dengan Umno Dalam Isu Agama

KUALA LUMPUR: PAS akan terus bekerjasama dengan Umno dalam perkara berkaitan agama Islam, kata Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz.

Katanya PAS sebelum ini turut bekerjasama dengan Umno dalam isu berkaitan hudud di Kelantan.

"Selepas ini, PAS akan turut bekerjasama dengan Umno untuk memberi pendapat kepada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dan pihak yang berkaitan berhubung sistem pentadbiran Islam di Malaysia," katanya.

Beliau ditemui pemberita semasa majlis minum petang bersama pengamal media anjuran Dewan Pemuda PAS Malaysia di Taman Tun Dr Ismail, di sini pada Khamis.

Isu kerjasama Umno dan PAS kembali diperkatakan selepas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dalam ucapan dasar presiden di Perhimpunan Agung Umno2015 menghulurkan 'tali silaturahim' kepada PAS untuk bersama-sama membina dan membangunkan negara mengikut syariat Islam sebenarnya.

Najib sekali lagi menyatakan hasratnya itu di hadapan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang ketika kedua-duanya berkongsi pentas di Multaqa Serantau Alumni Al-Azhar hujung bulan Disember, tahun lepas.

PAS, Umno

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Artikel Lain