Terminal 2 KKIA Akan Ditutup Mulai Tengah Malam Isnin - Semasa | mStar

Terminal 2 KKIA Akan Ditutup Mulai Tengah Malam Isnin

KOTA KINABALU: Terminal 2 Lapangan Terbang Kota Kinabalu (KKIA) akan ditutup mulai tengah malam Isnin.

Pesawat penerbangan tambang murah Airasia akan berpindah operasi ke Terminal 1.

Ketua Pegawai Operasi Malaysia Airlines Berhad (MAB) Datuk Abd Hamid Mohd Ali walau bagaimanapun berkata pesawat pertama Air Asia yang akan menggunakan Terminal 1 itu adalah dari Sandakan pada pukul 8.40 malam, Tawau (10.30 malam), Hong Kong ( 11.10 malam), Hangzhou (12.40 tengah malam) dan Guangzhou (3.20 pagi).

Katanya, pesawat Air Asia akan berlepas dari Terminal 1 ke Hong Kong pada pukul 6.40 pagi, Sandakan (6.40 pagi), Kuala Lumpur dan Taipei (7.10 pagi), Kota Bharu (8.20 pagi) dan Tawau (8.50 pagi).

Hamid berkata mereka menjangkakan perpindahan Air Asia ke Terminal 1 akan berjalan lancar seperti mana syarikat penerbangan itu dan pihak berkuasa lain telah bersiap sedia sejak Oktober.

KKIA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain