Polis Kesan Pihak Kibar Bendera IS Di Jambatan Sultan Mahmud - Semasa | mStar

Polis Kesan Pihak Kibar Bendera IS Di Jambatan Sultan Mahmud

Gambar Hiasan

KUALA BESUT: Ketua Polis Terengganu, Datuk Rosli Ab Rahman berkata polis sedang mengesan pihak atau individu yang bertanggungjawab mengibarkan bendera kumpulan militan IS di rumah tol Jambatan Sultan Mahmud di  Kuala Terengganu pada Khamis.

Beliau berkata perkara seperti itu tidak sepatutnya dibuat gurauan kerana ia merupakan isu sensitif.

"(Pengibaran) Bendera itu telah dimaklumkan kepada polis oleh orang awam pagi semalam dan tindaan segera telah dilakukan dengan menurunkannya," katanya pada sidang media selepas beliau mengadakan perjumpaan dengan para pemimpin masyarakat di Dewan Dataran Kuala Besut di sini, Jumaat.

Turut hadir Aggota Dewan Undangan Negeri Kawasan Kuala Besut, Tengku Zaihan Che Ku Abd Rahman dan para pegawai kanan dan anggota polis.

Beliau memberi amaran kepada pihak yang mengibarkan bendera IS berukuran kira-kira 1 meter panjang dan 0.75 meter lebar itu supaya tidak 'bermain dengan api".

Dalam satu perkembangan lain, Rosli berkata usaha sedang dilakukan bagi mengurangkan kadar kemalangan di Lebuhraya Pantai Timur (LPT) 2 dari Jabor, Kemaman hingga ke Kampung Gemuruh, Kuala Terengganu.

Katanya beberapa rundingan telah diadakan antara polis dengan agensi berkaitan seperti Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM), Jabatan Keselamatan Jalan Raya (JKJR), Majlis Keselamatan Jalan Raya (MKJR), Jabatan Kerja Raya (JKR) dan penguasa tempatan bagi tujuan itu.

"Mengikut rekod sejak LPT2 dibuka pada awal tahun lalu sehingga sekarang terdapat 58 kematian akibat kemalangan jalan raya dan angka tersebut semakin berkurangan dengan adanya kerjasama polis dan agensi-agensi terbabit sejak beberapa bulan lalu," katanya.

Militan Negara Islam , IS

Artikel Sebelum

Perampas MT Orkim Boleh Didakwa Di Malaysia

Artikel Berikut

Mukhriz Tidak Bimbang Khabar Angin Dipecat

Artikel Berkaitan

Artikel Lain