Mahkamah Benar Injuksi Interim Halang Palanivel Jalankan Tugas Presiden MIC - Semasa | mStar

Mahkamah Benar Injuksi Interim Halang Palanivel Jalankan Tugas Presiden MIC

KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi membenarkan permohonan injuksi interim yang menghalang Datuk Seri G. Palanivel daripada menjalankan tugasnya sebagai presiden MIC.

Injuksi interim itu diberikan oleh pesuruhjaya kehakiman, Datuk Mohd Zaki Abdul Wahab.

Ia menghalang Palanivel daripada menggelarkan dirinya sebagai presiden parti, mengadakan mesyuarat atau meluluskan resolusi bagi pihak MIC.

Permohonan itu difailkan oleh pengerusi cawangan Ampang Jaya, Datuk N. Maneanay @ Muneandy pada 2 Julai lalu selepas beliau mendapat kebenaran daripada Jwatankuasa Kerja Pusat (CWC) interim MIC 2009.

Beliau berkata, permohonan itu difailkan untuk mengelakkan kekeliruan di kalangan anggota MIC, terutama pengerusi cawangan.

"Saya bertindak di atas kapasiti peribadi kerana anggota-anggota keliru mengenai apa yang telah berlaku. Sebagai pengerusi cawangan, saya merasakan saya perlu berbuat sesuatu," kata Manaeanay pada sidang media, Isnin.

Terdahulu, Palanivel dilaporkan berkata, pencalonan untuk cawangan akan diadakan pada 15 dan 16 Julai, dan pemilihan dari 24 hingga 26 Julai.

Timbalan Presiden, Datuk Seri Dr S. Subramaniam bagaimanapun berkata, CWC telah memutuskan bahawa pencalonan untuk cawangan akan diadakan pada 10 hingga 12 Julai, dan pemilihan dari 20 hingga 26 Julai.

MIC , Palanivel

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain