Baju Raya Istimewa Buat Penyokong JDT

JOHOR BAHRU: Makan, tidur, bola dan pakai untuk Hari Raya. Penyokong tegar pasukan Johor Darul Ta'zim (JDT) boleh bergaya pada Hari Raya ini dengan membeli baju bertemakan JDT.

Pemilik butik Benang, Siti Balkis Abdul Moez berkata, ramai orang Johor membeli pakaian berwarna merah dan biru diraja untuk musim perayaan.

"Bukan sahaja lelaki tetapi wanita juga mahu bergaya dengan inspirasi JDT sebagai sokongan kepada pasukan bola sepak kegemaran mereka," katanya dalam satu temuramah di butiknya di Plaza Pelangi di sini.

Siti Balkis yang baharu sahaja melancarkan dua rekaan baharu blaus berinspirasikan JDT dan jubah (pakaian wanita Muslimah) berkata, beliau menerima sambutan yang menggalakkan daripada para pelanggan.

"Sebagai rakyat johor, saya mengambil keputusan untuk mereka baju bertemakan JDT bagi menunjukkan cinta dan sokongan saya kepada pasukan, dan saya tahu ramai wanita berkongsi minat yang sama.

"Segelintir wanita pada mulanya ragu-ragu untuk memakai pakaian yang berwarna terang. Tetapi mereka menyedari ia menarik selepas mencubanya," tambahnya.

Siti Balkis berkata, blaus dan jubah menggunakan 100 peratus kain kapas masing-masing berharga RM899 dan RM269, tidak termasuk diskaun sehingga 25 peratus sempena musim perayaan.

Pengurus bahagian fabrik eksklusif Jakel, Mohd Nasir Kassim berkata, baju Melayu JDT turut menjadi perhatian di kalangan pembeli lelaki.

"Kebanyakan mereka merupakan peminat setia pasukan ini. Mereka sanggup berbelanja sehingga RM699 hanya untuk berbaju Melayu warna merah dan biru diraja," katanya.

Beliau berkata, syarikat itu memutuskan untuk mereka lebih banyak pakaian tradisional berinspirasikan JDT pada harga yang lebih berpatutan iaitu RM199 bagi memenuhi permintaan pelanggan.

"Kita merancang untuk melancarkan baju Melayu teluk belanga dengan rekaan warna JDT," katanya.

Selain warna merah dan biru diraja, katanya, pelancaran itu turut menyaksikan rekaan hitam dan emas, yang merujuk kepada warna jersi baharu JDT.

JDT

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Artikel Lain