Pengarang | mStar

Pengarang

KATHLEEN ANN KILI

KATHLEEN ANN KILI

Kemalangan Tiga Lori, Trafik Sesak

JOHOR BARU: Perlanggaran antara tiga lori, termasuk dua yang membawa bekalan untuk dihantar ke rangkaian kedai barangan rumah popular, menyebabkan kesesakan lalu lintas di sepanjang Lebuhraya Utara-Selatan berhampiran Skudai di sini.

Berlakon Bantu Mangsa Kemalangan Sebelum 'Kebas' Telefon

JOHOR BARU: Seorang remaja lelaki yang berpakaian seragam sekolah meninggal dunia selepas dilanggar di hadapan sebuah kompleks beli-belah di Jalan Tun Abdul Razak di sini.

Gempa Bumi Di Sumatera, Johor Bahru Bergegar

JOHOR BAHRU: Gegaran turut dialami pada pagi Ahad di sini apabila gempa bumi dengan kekuatan 6.4 magnitud melanda Sumatera Selatan, Indonesia pada 11.08 pagi.

Johor Sokong Sultan Berhubung Projek RTS

ISKANDAR PUTERI: Kerajaan negeri Johor menyokong pandangan Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar mengenai cadangan reka bentuk jambatan bagi projek Sistem Transit Rapid (RTS) yang menghubungkan Woodlands, Singapura ke Bukit Chagar, Johor Bahru.

Tunang Tun Aminah Ikuti Kelas Agama

JOHOR BAHRU: Bakal suami Tunku Tun Aminah Maimunah Sultan Ibrahim, Dennis Muhammad Abdullah mengikuti modul pengajian Islam yang sistematik dan intensif untuk mendalami tentang akidah, kata bekas setiausaha kerajaan negeri Johor, Datuk Ismail Karim.

Jangan Jadikan Tragedi Remaja Berbasikal Isu Perkauman - Tunku Idris

JOHOR BARU: Tunku Temenggong Johor Tunku Idris  Sultan Ibrahim menyelar sebilangan individu yang menggalakkan orang lain untuk berkumpul dan membantah terhadap pemandu yang terlibat dalam kemalangan yang mengorbankan lapan remaja berbasikal pada 18 Februari lalu.

Tujuh Remaja Berbasikal Ditahan Di Johor Bahru

JOHOR BAHRU: Tujuh remaja ditahan dekat Dataran Bandaraya di sini, Sabtu, di mana satu perhimpunan dirancang bagi menunjukkan bantahan terhadap seorang pemandu kereta yang terlibat dalam kemalangan yang mengorbankan tujuh remaja, 18 Februari lalu.


Lelaki Ditahan Didakwa Hina Sultan Johor Di FB

JOHOR BARU: Polis menahan seorang lelaki berusia 42 tahun kerana memuat naik kenyataan yang dianggap menyinggu kerabat Diraja Johor di media sosial.

Singapura Digesa Timbang Semula Keputusan Padan Caj Jalan Raya

JOHOR BARU: Kementerian Pengangkutan menggesa rakan sejawatnya dari Singapura supaya mempertimbangkan semula keputusan untuk memadankan caj jalan raya (RC) di Malaysia sebanyak RM20 bagi kenderaan asing yang memasuki negara ini dari republik itu.

KDN Saran Audit Periksa Prestasi Irda

JOHOR BAHRU: Kementerian Dalam Negeri (KDN) telah menyarankan kepada Jabatan Audit Negara untuk menjalankan audit prestasi Lembaga Pembangunan Wilauyah Iskandar (Irda), terutama susulan kelewatan projek pemulihan Sungai Segget.

IKLAN

Klik

default image

Loji Rawatan Air Selangor diiktiraf sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN)

LOJI Rawatan Air Sungai Semenyih mendapat pengiktirafan sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) daripada Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.

default image

Air Selangor terima Anugerah Cemerlang NCOSH 2018 bagi kategori kemudahan air

KOMITMEN Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam meningkatkan tahap keselamatan dan kesihatan pekerjaan di tempat kerja terbukti apabila pejabat Wilayah Gombak Air Selangor dipilih sebagai pemenang Anugerah Cemerlang Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Kebangsaan 2018 kategori kemudahan air baru-baru ini.


default image

Program hujung minggu Universiti Taylor dipenuhi peluang untuk tenaga kerja masa depan

KAJIAN terbaharu oleh Insitut Kajian Khazanah mendapati sistem pendidikan Malaysia lebih menekankan kepada akademik dan kelayakan profesional.

default image

Universiti Taylor ke-14 terbaik dunia dalam senarai QS World University Rankings bagi hospitaliti dan pengurusan liburan

UNIVERSITI Taylor mengekalkan kedudukannya sebagai salah satu pusat pengajian terbaik apabila tersenarai dalam ranking QS Dunia 2019 mengikut subjek menerusi program Hospitaliti dan Pengurusan Liburan baru-baru ini.

IKLAN