Tiada Gempa Bumi, Tsunami Landa Pahang - METMalaysia - Semasa | mStar

Tiada Gempa Bumi, Tsunami Landa Pahang - METMalaysia

PETALING JAYA: Jabatan Meteorologi Malaysia (METMalaysia) pada Rabu menegaskan tiada kejadian gempa bumi dan tsunami akan melanda Pahang dalam tempoh 36 jam.

Dalam kenyataannya pada Rabu, jabatan tersebut menafikan khabar angin mengenai perkara itu yang tersebar di media sosial, baru-baru ini.

"Khabar angin mengenai kejadian gempa bumi dan tsunami yang akan melanda Pahang dalam tempoh masa 36 jam seperti yang tersebar di media sosial adalah tidak benar sama sekali," menurut kenyataan yang dikeluarkan jabatan tersebut pada Rabu.

Sehubungan itu, METMalaysia menasihatkan orang ramai supaya tidak mudah mempercayai sebarang nasihat atau amara yang disebarkan melalui media sosial.

Sebarang pengesahan maklumat boleh merujuk laman sesawang laman sesawang http://www.met.gov.my atau mobile web rasmi m.met.gov.my, facebook https://www.facebook.com/malaysiamet, twitter https://twitter.com/malaysianmet atau hotline MetMalaysia di talian 1300 22 1MET (1638).


METMalaysia , tsunami , gempa bumi , Pahang

Artikel Sebelum

Tiada Rombakan Kabinet - Menteri

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

Perahu naga bakal 'membelah' Tasik Putrajaya, 90 pasukan korporat berentap rebut gelaran juara!

SEMUA peserta nampaknya tidak sabar untuk menyahut cabaran bagi merebut gelaran juara perlumbaan perahu naga di Tasik Putrajaya.

default image

Agenda bumiputera masih keutamaan WKB 2030

STATISTIK oleh Institut Masa Depan Malaysia (Masa), bumiputera berada di bahagian bawah apabila ia berkaitan dengan pemilikan kekayaan dan tahap pendapatan.