Isteri Pramugara Terima Hakikat MH370 Kemalangan - Semasa | mStar

Isteri Pramugara Terima Hakikat MH370 Kemalangan

Intan Maizura yang sedia menerima kenyataan tragedi MH370 bersama anaknya, Muhammad.

SHAH ALAM: Intan Maizura Othman, isteri kepada pramugara pesawat MH370, Mohd Hazrin Mohamed Hasnan mengadakan majlis bacaan Yasin dan tahlil di Masjid Alam Impian di sini, Ahad malam.

Beliau berkata, majlis yang dihadiri kira-kira 100 orang termasuk anggota keluarga, sahabat dan penduduk setempat itu bertujuan untuk mendoakan kesejahteraan suaminya yang terkorban dalam tragedi pesawat malang itu.

"Sebelum ini, sudah lama saya mendengar berita dari banyak sumber termasuk MAS sendiri yang mengatakan kesemua penumpang dan krew MH370 sudah tiada.

"Jadi, bila mereka sudah umumkan secara rasmi mengenai nasib kesemua yang terlibat, barulah saya adakan majlis ini bagi mendoakan kesejahteraan suami saya," katanya kepada pemberita selepas majlis itu.

Intan Maizura berkata, semua waris serta keluarga penumpang dan anak kapal MH370 kini perlu reda dan menerima hakikat kemalangan itu bagi meneruskan kehidupan mereka.

Kerajaan pada Khamis lepas mengumumkan MH370 secara rasmi diisytiharkan sebagai kemalangan di bawah peraturan penerbangan antarabangsa dan kesemua 239 penumpang dan anak kapal pesawat malang itu dianggap telah terkorban.

Pesawat Boeing 777 MH370 yang membawa 12 anak kapal serta 227 penumpang termasuk dua bayi itu hilang daripada radar ketika dalam penerbangan dari Kuala Lumpur ke Beijing, kira-kira sejam setelah berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) pada 8 Mac lepas.

Ia dijadual tiba di Beijing pada 6.30 pagi hari sama.


Intan Maizura Othman , MH370 , tahlil , MAS

Artikel Sebelum

Mustafa-Anwar Bincang Kemelut PAS-DAP

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain