Pemuda PAS WP Bimbang Selepas 'I want To Touch A Dog', Umat Islam Diajak Zina - Semasa | mStar

Pemuda PAS WP Bimbang Selepas 'I want To Touch A Dog', Umat Islam Diajak Zina

Nurul Islam Mohamed Yusof
PETALING JAYA: Selepas berlalunya program 'I want to touch a dog' PAS bimbang umat Islam akan diajak mengambil bahagian dalam acara seks pula pada masa akan datang.

Timbalan Ketua Pemuda PAS Wilayah Persekutuan Nurul Islam Mohamed Yusof berkata terdapat kerisauan yang berasas terhadap penganjuran acara-acara seperti 'Topless Friday' dan 'Octoberfest' di negara ini baru-baru ini.

"Kerisauan kita berasas. Dengan penganjuran 'Topless Friday' pada awalnya, diikuti dengan 'Octoberfest', kemudian disusuli dengan 'I Want to Touch a Dog', kita khuatir esok lusa pula dianjurkan pula kempen 'Sex & Condom' dengan rasional 'safe sex' bagi mengelakkan HIV/AIDS menular kononnya.


"Sikap menentang penganjuran ini kerana menganggapnya sebagai ancaman kepada nilai beragama dan berbudaya di negara ini bukanlah kerana paranoid, sebaliknya ia adalah lahir dari rasa tanggungjawab untuk memelihara kesucian agama Islam dan keharmonian hidup dalam lingkungan masyarakat majmuk," kata Nurul Islam dalam satu kenyataan pada Selasa.


Beliau juga menyeru umat Islam untuk meningkatkan kefahaman ilmu Islam dan penghayatan terhadapnya dalam diri dan keluarga masing-masing serta masyarakat sekeliling.

"Diharapkan pencegahan program seumpama ini dapat dibuat lebih awal sebelum ia dilaksanakan pada masa-masa akan datang," katanya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

'Rapunzel' tak potong rambut 28 tahun