Manifesto Dyana 'Kosong' - Gerakan

Dyana melancarkan manifestonya pada PRK Teluk Intan pada Selasa lalu.
TELUK INTAN: Manifesto Pilihan Raya Kecil (PRK) Teluk Intan yang diumumkan calon DAP, Dyana Sofya Mohd Daud pada Selasa disifatkan gagal memahami keperluan rakyat sebenar.

Setiausaha Agung Gerakan, Liang Teck Meng mendakwa  manifesto itu juga boleh dianggap 'kosong' kerana ia lebih banyak mempamerkan kesombongan parti itu.

"Manifesto Dyana 'kosong' dan 'cut and paste' (potong dan tampal). Sebagai contoh, dia tidak mempunyai sebarang rancangan untuk meningkatkan taraf ekonomi tempatan.

"Sebaliknya manifesto Presiden Gerakan, Datuk Mah Siew Keong telah menyatakan rancangan untuk mewujudkan hab pertanian, menarik pelaburan dan mempromosikan pelancongan," katanya pada sidang media di pejabat operasi Gerakan di sini, Rabu.

Dyana dalam manifestonya menjelaskan bahawa beliau menolak pembangunan berpusat yang tertumpu di sekitar Kuala Lumpur, memperkasakan rakyat Teluk Intan meliputi kos sara hidup, tadbir urus yang bersih, pembangunan anak muda dan memperjuangkan isu wanita.

Beliau berkata, ia berdasarkan hasil tinjauan kira-kira 400 penduduk tempatan yang dilakukan sebelum memulakan kempen PRK Teluk Intan.

Dalam pada itu, Dyana turut mempersoalkan mengenai pembangunan yang selama ini dijanjikan kepada penduduk Parlimen Teluk Intan.

Beliau juga menepis setiap kali ditanya mengenai ideanya untuk membangunkan bandar itu, sebaliknya mahu Barisan Nasional (BN) memenuhi janji yang belum dilaksanakan.

Artikel Berikut

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain