Warga Emas Maut, Dua Lagi Cedera Dalam Nahas Di Tapah - Semasa | mStar

Warga Emas Maut, Dua Lagi Cedera Dalam Nahas Di Tapah

IPOH: Seorang warga emas maut manakala dua yang lain cedera apabila kenderaan pelbagai guna (MPV) yang mereka naiki melanggar sebuah treler membawa muatan tepung di Km 346.2 Lebuhraya Utara-Selatan arah ke utara di sini awal pagi Selasa.

Wanita berkenaan Ong Geen Peen, 66, dari Batu Pahat, Johor maut di tempat kejadian sementara dua penumpang lelaki yang juga dari Batu Pahat, Lee Yong Tee, 76, cedera di kepala manakala Wong Eng May, 50, patah tangan kanan.

Kedua-dua mereka dihantar ke Hospital Tapah untuk mendapat rawatan.

Ketua Polis Daerah Tapah, Supt Som Sak Din Keliaw berkata kemalangan berlaku pada pukul 5.40 pagi apabila kenderaan MPV itu dipercayai cuba memotong treler berkenaan di hadapannya.

"MPV itu bagaimanapun tidak dapat memotong treler berkenaan berikutan sebuah kereta di laluan kanan bergerak laju, sehingga menyebabkan MPV itu melanggar bahagian belakang bucu kanan treler tersebut," katanya ketika dihubungi.

MPV itu membawa 13 penumpang dipercayai dari Johor untuk menghadiri upacara keagamaan di Ipoh, manakala treler itu datang dari Pelabuhan Klang, Selangor juga menuju Ipoh.
MPV , Tapah , kemalangan

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel