suria

Pengarang

BERNAMA

BERNAMA

Sumber dari BERNAMA

Lagi sedap daripada nira kelapa! Warga Bangladesh cetus idea hasilkan nira kurma

SELAIN pokok kelapa, nipah atau tar, tidak ramai yang mengetahui pokok kurma juga boleh menghasilkan nira jika kena dengan caranya.

Kedudukan Bola Sepak Lelaki (Kumpulan B)

BERIKUT adalah kedudukan pasukan di dalam Kumpulan B Bola Sepak Lelaki di Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 selepas perlawanan, Selasa:

AC Mizal & Utusan Gagal Selesai Saman Secara Mediasi

KES saman fitnah Datuk AC Mizal bersama isterinya Datin Emylia Rosnaida dan dua lagi terhadap Utusan Melayu atas dakwaan tidak bertanggungjawab, cuai dan lalai terhadap pekerja mereka, gagal diselesaikan secara mediasi.

MH17 Ditembak Guna Peluru Berpandu Dari Rusia

KUALA LUMPUR: Kumpulan penyiasat antarabangsa diketuai Belanda pada Rabu merumuskan bahawa pesawat Malaysia Airlines MH17 ditembak jatuh menggunakan pelancar peluru berpandu Buk yang dibawa dari Rusia ke Ukraine.

Tanam Pokok Ganja, Pelakon Drama Ditahan Polis

KUALA LUMPUR: Seorang pelakon drama dan seorang anak 'Datuk' adalah antara tiga lelaki yang ditahan di sebuah banglo di Jalan Ampang Ulu di sini kerana disyaki terlibat dalam penanaman pokok ganja, mengguna dan menjual dadah itu.

Kementerian Pertahanan Rancang Tukar Peralatan, Kelengkapan Pasukan

BEIRUT: Bersesuaian dengan kehendak semasa dan persediaan menghadapi keadaan yang tidak dijangka, Kementerian Pertahanan dalam perancangan untuk menukar peralatan dan kelengkapan kumpulan pengaman Malaysia (Malbatt) secara berperingkat.

Jangan Beli Mercun Dalam Talian

KUALA LUMPUR: Pihak polis menasihatkan orang ramai agar tidak membeli mercun yang dijual secara dalam talian kerana penjualannya tidak dibenarkan.

Penggiat Seni Disaran Sertai Program Khairat Kematian YA1M

MENTERI Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak menyarankan semua penggiat seni supaya mendaftar diri sendiri dan keluarga dalam program khairat kematian di bawah kelolaan Yayasan Artis 1Malaysia (YA1M).Representasi Awie Kaji Pertuduhan Cedera Rozana Misbun Ditolak

JABATAN Peguam Negara menolak representasi penyanyi rock Awie supaya mengkaji semula pertuduhan ke atas beliau iaitu menyebabkan kecederaan terhadap bekas isterinya, Rozana Misbun.

Jamal Abdillah Berhasrat Sertai Politik

RAJA Pop Malaysia, Datuk Jamal Abdillah atau nama sebenarnya Jamal Ubaidillah Ali, 57, berkata beliau tidak akan menolak peluang untuk menjadi calon bertanding semasa pilihan raya, jika diberi peluang.