Pengarang | mStar

Pengarang

bernama byline

BERNAMA

Sumber dari BERNAMA

Tiada Kompromi Bocor Rahsia Kerajaan - Abdul Rahim

KUALA LUMPUR: Perbuatan warga Kementerian Pertahanan membocorkan rahsia kerajaan termasuk menyebarkan maklumat sulit dan sensitif kepada pihak tertentu tidak akan dikompromi.


Muhyiddin Tingkatkan Profil Malaysia Sebagai Destinasi Pelaburan, Pendidikan Di Dubai

DUBAI: Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin akan meningkatkan profil Malaysia, sebagai destinasi pelaburan dan pendidikan pilihan, kepada prospek antarabangsa yang lebih tinggi dalam dua acara utama sempena lawatan lima harinya ke Dubai, Emiriah Arab Bersatu (UAE).

Tahanan Reman Di Penjara Pulau Pinang Mati

GEORGE TOWN: Seorang lelaki yang ditahan reman di Penjara Pulau Pinang mati ketika dalam perjalanan ke hospital di sini Ahad, kata polis.


Najib Adakan Pertemuan Dengan PM Singapura

PUTRAJAYA: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengadakan pertemuan dengan rakan sejawatan dari Singapura Lee Hsien Loong sempena Pemukiman Pemimpin Malaysia-Singapura kelima di Pejabat Perdana Menteri, Bangunan Perdana Putra, di sini Isnin.

Usul Penculikan Dua Wanita Di Semporna Dibahaskan Petang Ini

KUALA LUMPUR: Isu penculikan dua wanita termasuk seorang warga China di sebuah resort di Pulau Singgahmata, Semporna, Sabah akan dibincangkan di Dewan Rakyat pada persidangan sebelah petang Isnin.

Misi MH370 Diteruskan Pada Hari Ke-31

PERTH: Misi mencari pesawat Malaysia Airlines (MAS) Penerbangan MH370 yang hilang memasuki hari ke-31 hari ini membabitkan 12 pesawat dan 14 kapal yang dijangka menerokai kawasan seluas 234,000 kilometer persegi di selatan Lautan Hindi.

Mayat Lelaki Ditemui Dengan Kesan Kelar Di Leher

BUKIT MERTAJAM: Mayat seorang lelaki ditemui dengan kesan kelar di leher dan beberapa tikaman serta luka di badan berhampiran kawasan perkuburan Islam di Jalan Permatang Nibong, di sini malam Ahad.

Penunggang Superbike Maut Rempuh Belakang Kereta

IPOH: Seorang penunggang superbike maut apabila motosikalnya merempuh belakang sebuah kereta di Kilometer 285 Lebuhraya Utara-Selatan menghala ke utara, berhampiran Simpang Pulai pada Ahad.

Memancar Data Penerbangan, Kotak Hitam Terus Ke Bumi

KUALA LUMPUR: Memajukan teknologi baru bagi memudahkan pemancaran berterusan data penerbangan termasuk data kotak hitam langsung ke pusat data di bumi bukan sesuatu yang mustahil, kata beberapa orang pakar.


Dua Maut, 23 Lagi Cedera Dalam Empat Letupan Bom di Yala

YALA: Empat letupan bom menggegarkan bandar Yala di selatan Thailand petang Ahad menyebabkan dua orang maut manakala 23 lagi cedera.