Wakil Rakyat Tidak Terpilih Usah Pendam Perasaan - Mubarak

MELAKA: Majlis Bekas Wakil Rakyat Malaysia (Mubarak) menggesa wakil rakyat Barisan Nasional (BN) yang tidak dicalonkan pada pilihan raya umum ke-13 (PRU-13) agar tidak memendam perasaan terlalu lama sebaliknya segera membantu calon yang terpilih.

Presidennya Tan Sri Abdul Aziz Abdul Rahman berkata ia penting bagi mengelak percanggahan dan perpecahan dalam parti sekali gus membantu BN memenangi PRU-13 dengan majoriti besar.

"Yang masih wakil rakyat tapi tak dicalonkan marah pasti marah, tetapi kita minta dia marah sekejap saja...jangan marah dan kecewa lama-lama.

"Sebaliknya tolong bantu mereka yang tercalon seperti mana dia (wakil rakyat) dibantu sebelum ini selepas mengambil alih tempat orang lain sehingga mereka berjaya," katanya kepada pemberita pada majlis perasmian Mesyuarat Agung Mubarak Melaka ke-12 dan sambutan Tahun Baharu Cina di sini, Isnin.

Majlis tersebut dirasmikan Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kebudayaan dan Warisan Melaka Datuk Wira Latiff Tamby Chik.

Sementara itu, Abdul Aziz berkata Mubarak telah mula menjalankan pemantauan bagi melihat disiplin anggota BN di kawasan masing-masing yang mampu menggugat kestabilan parti.

Beliau berkata langkah itu bertujuan memastikan tindakan berkesan dapat diambil segera terhadap mereka yang cuba mensabotaj parti.

Pada majlis itu, Kelab Mutiara Mubarak Melaka turut dilancarkan bertujuan mewujudkan satu kumpulan pelapis dalam kalangan anak bekas wakil rakyat bagi meneruskan kesinambungan pertubuhan badan bukan kerajaan itu melalui bidang politik dan pendidikan. BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Artikel Lain