Zahid: Tidak Benar Isteri Hantar SMS Ugutan Kepada Presiden PVTM

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menafikan isterinya menghantar sistem khidmat pesanan ringkas (SMS) berbaur ugutan kepada Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM) berhubung rancangan demonstrasi di hadapan Kementerian Pertahanan (Mindef) minggu lalu.

Menteri Pertahanan itu sebaliknya berkata, sebahagian daripada 16 SMS yang dihantar isterinya, Datin Seri Hamidah Khamis kepada Presiden PVTM, Mohd Ali Baharom hanya bersifat nasihat.

"Saya tanya isteri saya berapa SMS dia hantar...dia kata 16 SMS. Isteri saya nasihatkan Ali, tapi Ali cuma ambil satu ayat sahaja.

"Saya baca balik (SMS yang dihantar) ia bukan satu ugutan, kenapa dia merasa ia adalah ugutan? Ali biasa ugut orang, bila kena begitu dia rasa terugut.

"Saya tak fikir (isteri mengugut), siapalah isteri saya nak ugut seorang presiden sebuah persatuan yang besar," katanya pada sidang media di lobi Parlimen di sini, Selasa.

Ahmad Zahid berkata demikian sebagai mengulas dakwaan Mohd Ali bahawa beliau menerima SMS amaran daripada isterinya berhubung cadangan penganjuran demonstrasi di Mindef.

Selain itu, Ahmad Zahid turut menyifatkan Mohd Ali sebagai tidak bercakap benar apabila mendakwa terpaksa menangguhkan demonstrasi itu dengan alasan beliau (Zahid) 'melarikan diri' ke kem komando di Mersing pada hari berkenaan.

"Kalau dia nak mengadakan demonstrasi, itu hak dia. Tapi kalau katakan saya tak dapat jumpa mereka pada tarikh itu kerana kononnya saya bercuti di kem mersing, pada hal saya tak pergi pun Mersing.

"Janganlah tipu kepada media, jangan tipu rakyat. Kalau nak berkhidmat untuk bekas tentera, berkhidmatlah dengan jujur," katanya lagi.

Sementara itu, mengulas mengenai demonstarsi yang diadakan oleh PVTM di hadapan rumah Pengerusi Bersama Bersih, Datuk S. Ambiga, Ahmad Zahid berkata: "Jangan malukan diri sendiri."

Klik

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Artikel Lain