3 Pemimpin PKR Beri Keterangan Polis

KUALA LUMPUR: Tiga pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang dipanggil polis untuk memberi keterangan ke atas kekecohan yang berlaku pada majlis ceramah Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim di Taman Melawati, malam Jumaat lalu telah memberikan kenyataan mereka, Rabu.

Timbalan Presiden, Azmin Ali bersama-sama ahli Dewan Undangan Negeri, Saari Sungib dan Amirudin Shari tiba di Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang sekitar jam 10.30 pagi Rabu untuk merekodkan kenyataan mereka.

Mereka telah diiringi oleh Ketua Biro Undang-undang PKR, Latheefa Koya, Naib Presiden N Surendran yang juga merupakan seorang peguam dan seorang lagi peguam bernama Fadiah Nadwa. Turut hadir sama ialah ahli parlimen Ampang, Zuraida Kamarudin.

Mereka dilihat berada di situ sehingga jam 12 tengah hari.

Dalam laporan media yang disiarkan Ahad lalu, dua lelaki yang cuba menahan polis daripada menyuraikan perhimpunan tersebut telah ditahan polis.

Azmin pula menjelaskan, majlis itu yang diadakan di dalam kompaun pusat khidmat ahli parlimen Gombak adalah sah dan tidak patut diganggu oleh pihak polis.

Surendran yang bertindak sebagai peguam Azmin berkata, mereka sedang melihat kemungkinan untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas 16 pegawai polis yang bertindak menyuraikan orang ramai yang menghadiri ceramah tersebut malam itu.

Mereka juga bercadang untuk menyaman Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Penolong Komisioner Amiruddin Jamaluddin, Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar dan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Artikel Lain