suria

Irfan Haris masuk hospital akibat sakit tekak teruk, terpaksa tangguh pembedahan demi lancar lagu baharu

Irfan harap kesihatan semakin baik menjelang pelancaran lagu baharu.

DEMI melancarkan lagu baharu pada Jun ini, penyanyi Irfan Haris sanggup menahan sakit dan menangguhkan prosedur pembedahan membuang sinus yang dihidapinya sejak setahun lalu.

Menurut Irfan atau nama sebenarnya Irfan Haris Othman, 21, dia juga mengikut nasihat doktor agar terus mengambil ubat dan sakit yang dialami itu masih belum tahap mendesak sehingga perlu pembedahan segera.

"Kebelakangan ini sakit tekak saya semakin teruk sehingga menyebabkan ulser dalam mulut dan saya tidak boleh nak makan. Disebabkan itu badan jadi lemah.

ARTIKEL BERKAITAN: Irfan Haris terima padah asap rokok, sebulan sengsara bronkitis

ARTIKEL BERKAITAN: ‘Hilang’ Dedah Kisah Cinta Irfan Haris

"Selepas melakukan pemeriksaan lanjut, masalah ini disebabkan oleh sinus dan doktor cadangkan untuk buat pembedahan. Tetapi saya perlu berehat lama sekurang-kurangnya dua bulan.

"Saya tangguhkan dahulu untuk buat pembedahan kerana sekarang ini dalam proses untuk siapkan lagu baharu. Biarlah selesai dahulu kerja kemudian baru saya akan jalani pembedahan.

"Saya mengikut nasihat doktor untuk mengambil ubat-ubat yang diberikan supaya keadaan kesihatan sentiasa baik dan doktor juga maklumkan situasi saya ini tidaklah mendesak untuk segera melakukan pembedahan," katanya kepada mStar.

irfan haris 2

Irfan akan jalani pembedahan selepas selesai lancar lagu baharu.

Adik kepada penyanyi Amira Othman ini dimasukkan ke sebuah pusat perubatan di Johor Bahru pada Ahad lalu selepas beberapa hari alami sakit tekak yang teruk.

Irfan yang dihubungi pada Rabu memaklumkan dia sudah dibenarkan pulang ke rumah dan dinasihatkan supaya lebih banyak berehat.

"Kalau sebelum ini saya hari-hari menyanyi cover lagu, mungkin selepas ini kena bataskan aktiviti tersebut. Jadual persembahan juga tidak boleh terlalu kerap sebab nak menjaga suara.

"Harap dengan bantuan ubat-ubatan yang dibekalkan dapatlah saya bertahan dan masalah sakit tekak ini tidak semakin teruk," jelasnya.

Biarlah selesai dahulu kerja kemudian baru saya akan jalani pembedahan

IRFAN HARIS

PENYANYI

Sementara itu, bercerita tentang lagu baharu yang bakal dilancarkan, kata Irfan ia merupakan ciptaannya sendiri dan sudah siap dihasilkan sejak empat tahun lalu.

Lagu genre balada ini juga lebih dekat dengan hatinya kerana menurut Irfan peminat meminati dia apabila menyanyikan lagu-lagu sebegitu.

irfan haris 3

Bakal lancar lagu yang sudah disimpan sejak empat tahun lalu.

"Apabila saya buat cover lagu-lagu jiwang di media sosial, ramai yang suka. Jadi saya rasa inilah masanya untuk saya keluar dengan lagu sebegini setelah lama disimpan.

"Sememangnya saya amat teruja dengan projek baharu ini kerana ia begitu dekat dengan hati dan mengharapkan agar peminat menyukainya," ujarnya.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Artikel Lain