Perlawanan Bola Superlawak FC Di Sabah Tangguh Akibat Banjir - Hiburan | mStar

Perlawanan Bola Superlawak FC Di Sabah Tangguh Akibat Banjir

Barisan pemain Superlawak FC.

PETALING JAYA: Program Jelajah Malaysia Superlawak FC 2014 yang bakal menentang pemain bola sepak Legenda Veteran Sabah di Stadium Likas,  pada Ahad ini terpaksa ditangguhkan pada 2 November depan akibat faktor cuaca.

Pengurus Kumpulan Saluran Premium Astro, Nizam Sani, berkata, penangguhan itu disebabkan hujan lebat dan banjir kilat yang berlaku di negeri itu.

"Selepas mengambil kira faktor bencana alam yang terjadi di negeri tersebut perlawaan bola sepak Superlawak FC 2014 yang dijadualkan berlangsung pada 12 Oktober ini terpaksa ditangguhkan ke 2 November depan.

"Perubahan monsun telah menyebabkan bandar Likas mengalami hujan setiap hari dan menyebabkan banjir kilat. Pihak kami turut prihatin dengan kejadian yang tidak diduga itu," ujarnya kepada mStar Online, di sini, Rabu.

Dalam pada itu, Nizam berkata, perlawanan bagi negeri-negeri lain masih kekal seperti yang dijadualkan sebelum ini.

Sementara itu, pihak Sony Music dalam satu kenyataan pada Rabu menjelaskan, siri jelajah yang pertama di Melaka dan Johor minggu lalu mendapat sambutan menggalakkan.

"Hampir 20,000 pengunjung membanjiri Stadium Hang Jebat, Melaka pada Sabtu lalu dan Stadium Pasir Gudang, Johor pada Ahad bagi menyaksikan pelawak dan artis kegemaran mereka beraksi di padang.

"Kebanyakkan penonton sudah datang ke stadium seawal 12 tengah hari bagi mendapatkan tiket masuk dan menyaksikan persembahan artis yang bermula seawal 4 petang," ujarnya.

Pasukan Superlawak FC yang disertai oleh pelawak terkenal dan selebriti tempatan menentang bekas pemain bola sepak negeri dalam program Jelajah Malaysia Superlawak FC 2014.

Superlawak FC turut disertai oleh Datuk AC Mizal, kumpulan Sepahtu, Bocey, Shiro, Johan, Emal, Jali, Along Cham, Atu, Akim Ahmad dan bekas pemain kebangsaan, Zainal Abidin Hassan.

Siri jelajah ini bermula pada 27 September lalu melibatkan beberapa lokasi antaranya di Stadium Hang Jebat, Melaka, Stadium Majlis Perbandaran Pasir Gudang Johor (28 September), Stadium Darul Aman, Kedah (18 Oktober), Stadium Indera Mulia, Ipoh Perak (19 Oktober) dan Stadium Negeri Kuching Sarawak (26 Oktober). 

Superlawak 2014

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

PFA gantung jawatan presiden