suria

DJ Fuzz Tanggung Risiko Ambil Empat Artis Baharu

DJ Fuzz (tengah) bersama empat artis baharu di bawah naungan syarikatnya.
PETALING JAYA: Komposer DJ Fuzz mengakui berani mengambil risiko membawa empat penyanyi baharu iaitu Waris, Mark Adam, Juzzthin dan Karmal  sebagai artis naungannya di bawah label Mixology Music.

Fuzz atau nama sebenarnya Farzwa De Attaher Emir Farit Emir berkata, dia yakin setiap empat artis naungannya itu mempunyai aura yang tersendiri dalam menarik perhatian peminat-peminat muzik tempatan.

"Seperti Waris dan Mark Adam, orang dah kenal menerusi lagu-lagu popular mereka.

"Manakala Juzzthin dan Karmal pula masih baru. Ketika mereka mengadakan persembahan di gig, saya nampak kedua-dua mereka berjaya menarik perhatian penonton tanpa perlu memiliki wajah yang kacak.

Darren (kiri) menyampaikan replika kepada DJ Fuzz sebagai penghargaan atas penghasilan album Mixology yang diedarkan oleh Warner Music.


"Cukup mempunyai aura dan persanoliti yang menarik," katanya.

Fuzz ditemui pada majlis pelancaran album kompilasi artis-artis naungannya This Is Mixology Music di pejabat Warner Music Malaysia di sini pada Isnin.

Hadir sama Pengarah Urusan Warner Music Malaysia, Darren Choy.

Menerusi album tersebut, sebanyak 16 buah lagu  dimuatkan seperti Rembau Most Wanted, Pencuri, Botingkek, Can't See Me dan Sunset Boulevard.

Sementara itu Fuzz berkata, dia  gembira dengan perkembangan muzik hip hop kembali menjadi trend di dalam industri muzik tempatan.

"Keadaan itu membuat penggiat muzik hiphop kini mula bergiat aktif menghasilkan pelbagai lagu baharu.

"Menarik lagi zaman ini muzik hip hop bukan menjadi satu genre semata-mata tetapi ia turut digabungkan dengan muzik genre lain seperti pop, balada dan rock dalam menghasilkan sesebuah lagu," ujarnya
DJ Fuzz

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain