Kubur Michael Jackson Tak Lagi Dijaga Eksklusif

MAKAM mendiang, Raja Pop Michael Jackson kini tidak terjaga lagi. Kawasan penguburan yang selama ini diamankan secara eksklusif tersebut sudah tidak mendapat keistimewaan lagi, lapor RadarOnline yang dipetik daripada Splash News.

Sebulan lalu, keluarga Jackson menempatkan pengawal pribadi mereka untuk memperhatikan tanah perkuburan tersebut yang terdapat di Forest Lawn. Mereka mengatur giliran menjaga perkuburan Michael selama 12 jam sehari.

Namun sayangnya, Forest Lawn Memorial Park memutuskan untuk menghentikan langkah keluarga Jackson tersebut. Makam itu kini tidak terjaga lagi secara eksklusif. Tubuh Michael kini terbaring di bahagian Holly Terrace di Great Mausoleum.

Tempat itu hanya boleh dikunjungi seramai 12 hingga 15 orang sahaja. Sementara orang lain yang ingin berdoa dan memberikan penghormatan kepada lagenda ini tidak boleh melepasi kawasan penguburan di pejabat utama Glendale.

Michael Jackson meninggal secara mendadak pada pertengahan 2009 lalu. Dia dilaporkan mengalami kegagalan jantung berfungsi dan keracunan ubat-ubatan. Kematian penyanyi ini telah diberitakan sebagai kes pembunuhan, dan doktor peribadinya, Conrad Murray, diputuskan bersalah dan bakal menjalani hukumannya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Artikel Lain