Syamsul Debat letak semua jawatan dalam Umno - Semasa | mStar

Syamsul Debat letak semua jawatan dalam Umno

SEREMBAN: Calon BN Dun Sikamat, Syamsul Amri Ismail atau lebih dikenali Syamsul Debat, memaklumkan beliau melepaskan semua jawatan yang pernah disandang dalam Umno serta tidak akan menawarkan diri untuk bertanding lagi.

Pengumuman tersebut dibuat melalui laman FB, Syamsul Amri Ismail Official, pada Sabtu dan kemudiannya menarik perhatian hampir 2,000 pelayar di laman sosial tersebut.

Syamsul dalam kenyataan tersebut memaklumkan beliau rasa bertanggungjawab di atas apa yang berlaku pada PRU14 lalu, sekali gus menyebabkan beliau mengambil tindakan untuk meletakkan semua jawatan yang disandang.

“Ikhlas buat semua dan rakan-rakan Pemuda Umno Bahagian Seremban dan Jawatankuasa Umno Bahagian Seremban, dengan ini saya meletakkan semua jawatan saya di dalam Umno iaitu sebagai Ketua Penerangan Umno Bahagian Seremban, Pengerusi Tetap Pemuda Umno Cawangan Pancor, Ketua Penerangan Umno Cawangan Pancor dan Penceramah Biro Penerangan Umno Malaysia.

“Saya juga dengan ini mengumumkan yang saya tidak akan menawarkan diri untuk bertanding dan juga tidak memegang apa-apa jawatan dalam Umno Bahagian dan memberi laluan sepenuhnya buat sahabat-sahabat.

“Saya akan menumpukan perhatian dengan NGO saya, Pertubuhan Alumni Debat Malaysia (ADAM) serta Dunia Motivasi dan Pembangunan Kerjaya dan Masyarakat,” katanya dalam kenyataan tersebut.

Tambahnya, walau bagaimanapun, beliau sedia memberi bantuan dari segi buah fikiran serta pandangan atas nama persahabatan serta semangat silaturahim.

Sementara itu, Ketua Umno Bahagian Seremban, Datuk Abu Ubaidah Redza ketika dihubungi berkata, pihaknya tidak dapat sebarang maklumat mengenai peletakan jawatan tersebut.

Katanya, sehingga tempoh ini, pihaknya tidak dimaklumkan berkenaan perkara itu, namun akan terus meneliti perkara berkenaan. - Sinar Harian

Syamsul Debat

Artikel Berkaitan

Artikel Lain