Lebih 100 'Resume' Lamar Ervan Rizuan - Semasa | mStar

Lebih 100 'Resume' Lamar Ervan Rizuan

Ervan Rizuan mencari jodoh bagi memenuhi permintaan ibu bapanya yang mahu melihat dia mendirikan rumah tangga. - Instagram/Ervan Rizuan

PETALING JAYA: Selepas kisah 'lelaki jelita' tular di media sosial sejak Isnin lalu, empunya diri tampil membuat pengakuan bahawa dia tidak menang tangan untuk membalas setiap mesej yang dihantar calon-calon isteri melalui laman sosial.

Sehingga petang Rabu, Ervan Rizuan telah menerima lebih 1,000 direct message (pesanan peribadi) dan 100 'resume' daripada peminat wanita dari dalam dan luar negara.

"Ada yang hantar gambar dan resume macam nak minta kerja, janda pun ada. Setakat ini, yang paling jauh dari Indonesia dan Australia.

"Saya tak sempat nak tengok semua lagi. InsyaAllah kalau sudah jumpa yang berkenan nanti, saya akan aturkan janji temu untuk kenal si dia dengan lebih dekat," katanya ketika dihubungi mStar Online pada Rabu.

Ketika ditanya mengenai peluang rakan wanita yang sudah lama mengenalinya dan berhasrat untuk mencuba nasib, personaliti media sosial yang memiliki 271,000 pengikut di Instagram itu 'menolak' secara baik.

"Kawan perempuan tu ada lah sedikit, tapi kalau sudah anggap kawan, kawan sahaja sampai selamanya.

"Jadi, kita serah semua kepada Allah sahaja. Calon-calon yang nak mendekati saya InsyAllah semuanya baik-baik," ujarnya.

Ervan Rizuan mencari calon isteri yang tidak 'fake'.

Selain mencari bakal isteri yang mempunyai minat dan kesungguhan dalam bidang perniagaan, Ervan Rizuan tidak meletakkan standard yang tinggi terhadap bakal suri hatinya.

Bagi pemuda yang berusia 22 tahun itu, cukup sekadar wanita yang berjaya mencuri hatinya itu nanti tidak bersikap palsu.

"Saya tidak memandang rupa kerana saya memang bukan jenis yang memilih kawan. Cuma, saya nak berkawan dengan orang yang sanggup susah senang dengan saya.

"Perempuan sekarang dekat Intagram semuanya putih dan cantik-cantik je, tapi betul ke di luar pun sama. Asalkan bukan fake, kalau realitinya pun sama dan semuanya okay, ada jodoh tak ke mana," jelas Ervan Rizuan.

Terdahulu, mStar Online pada Selasa melaporkan anak jati Terengganu itu  memuat naik status berkenaan di Facebook dan Instagram miliknya pada petang Isnin dan menerima pelbagai reaksi daripada netizen.

Menerusi posting berkenaan, Ervan Rizuan memaklumkan bahawa dia berbuat demikian bagi memenuhi permintaan ibu bapanya yang mahu melihat dia mendirikan rumah tangga.

Artikel Sebelum

Hina Agong: 'Catt Ginger' Ditahan

Artikel Berikut

Penjaga Zoo Didakwa Sokong Militan

Artikel Berkaitan

Malaysia Bukan Negara Gagal

Artikel Lain