Pengarang | mStar

Pengarang

Peplum Jalur Gemilang Dikecam? Apa Kata Pereka

PETALING JAYA: Kepetahan seorang kanak-kanak berpidato sambil menggayakan baju peplum Jalur Gemilang tular di media sosial hingga mendapat pelbagai reaksi dalam kalangan netizen.

Lintas Langsung Perkahwinan Tunku Aminah-Dennis Buat Bangsa Johor

PETALING JAYA: Majlis perkahwinan puteri tunggal Johor yang dinantikan rakyat negara ini khususnya Bangsa Johor bakal dipancarkan secara langsung menerusi layar gergasi di dua lokasi di bandaraya Johor Bahru.

Anak Exco Kedah Maut Kereta Hentam Pokok

PETALING JAYA: Anak kepada Exco Kedah, Datuk Aminuddin Omar maut bersama seorang rakannya selepas kenderaan yang mereka naiki terbabas lalu merempuh pokok di KM 12.7 Lebuhraya Changlun, petang Sabtu.

“Mak Apa Tau?” – Cikgu Jefferi

PETALING JAYA: Selepas kisah seorang pondan yang bertaubat tular di laman sosial sejak Khamis lalu, kini lelaki itu mendedahkan detik hitam yang menjerumuskan dirinya ke dalam dunia songsang itu.

‘Shah Rukh Khan’ Pernah Dibayar RM30 Sebelum Bergelar Datuk

PETALING JAYA: Kalau sudah memiliki sepasang tangan yang mampu memberikan sentuhan magis, pasti tidak ada yang mustahil dalam dunia solekan.


Nak Timbang Apa Kalau Macam Ni?

PETALING JAYA: Wanita dan membeli-belah memang tidak dapat dipisahkan, lebih-lebih lagi apabila semuanya kini hanya di hujung jari.

MBSA Jawab Isu Jalan Perkauman

PETALING JAYA: Status kewujudan nama jalan bersifat perkauman di Shah Alam yang tular sejak petang Rabu didedahkan oleh Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA).

Kereta Mewah Ada 'Lesen' Halang Laluan Di MRT?

PETALING JAYA: Memiliki kereta mewah bukan lesen untuk melakukan kesalahan undang-undang, lebih-lebih lagi jika perbuatan itu menyusahkan orang ramai.

'Seram'...Ribuan Calon Isteri Buru Adib

PETALING JAYA: Tiada siapa yang boleh menidakkan penangan tular di laman sosial kerana saban hari ada sahaja kisah yang menggemparkan dan menarik perhatian pengguna internet.

Cari Jodoh Guna Gambar Kawan

PETALING JAYA: Lelaki yang tular kerana mahu mendapatkan 'pengantin segera' didakwa menggunakan gambar individu lain untuk mencari jodoh.

Klik

default image

Riuh food truck Exim Bank-mStar kongsi nikmat, dekati komuniti sempena Ramadan

BAGI menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini, pelbagai program dan aktiviti direncanakan oleh pelbagai pihak termasuk syarikat-syarikat korporat.

default image

Meriahnya iftar di Sofitel KL Damansara! Ayam Golek Istana 'penghulu' hidangan, 180 menu warisan muhibbah menggamit pengunjung

APABILA ke Restoran Kwee Zeen di Sofitel Kuala Lumpur Damansara, kesabaran berpuasa sedikit tergugat melihat deretan juadah berbuka yang disediakan.

default image

Air Selangor laksana inisiatif tingkatkan kesedaran pelanggan terhadap langkah penjimatan air

LAPORAN tahunan Panduan Industri Air Malaysia 2017 (MWIG) menyebut, purata penggunaan air di Selangor, termasuk Kuala Lumpur, pada 2017 adalah sekitar 222 liter per kapita sehari (l/k/h).