Wanita Cedera Naik Skuter Air - Semasa | mStar

Wanita Cedera Naik Skuter Air

GEORGE TOWN: Seorang wanita warga asing, dipercayai warganegara Arab, terpaksa dikejarkan ke Hospital Pulau Pinang selepas terlibat dalam satu kemalangan skuter air di Batu Feringhi.

Wanita itu, yang berumur sekitar 30-an, sedang menaiki skuter air apabila ia berlanggar dengan kenderaan air lain yang ditunggang oleh dua lelaki Nepal pada pukul 5 petang Ahad.


Pengerusi Persatuan Pengusaha Lancang Air Pulau Pinang Louis Lim berkata, wanita itu mengalami kecederaan lutut dan dibawa dengan ambulans ke hospital.


"Siasatan dalaman kami mendedahkan bahawa wanita itu dan suaminya telah menyewa dua buah skuter air daripada pengendali berhampiran Bayu Senja.

"Mereka tinggal di sebuah hotel di Batu Ferringhi manakala dua lagi lelaki warga Nepal itu berpangkalan di Butterworth," katanya, Isnin.


"Kami mempunyai prosedur operasi standard dan telah memulakan siasatan dalaman mengenai bagaimana kejadian itu berlaku," kata Lim.


Ketua Polis Daerah Timur Laut ACP Mior Faridalathrash Wahid berkata polis menerima dua laporan, satu daripada pengendali dan satu lagi daripada Majlis Bandaraya Pulau Pinang mengenai kejadian itu.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain