Malaysia Milk Tarik Balik Susu Marigold HL - Semasa | mStar

Malaysia Milk Tarik Balik Susu Marigold HL

KUALA LUMPUR: Malaysia Milk Sdn Bhd menarik balik produk Susu Marigold HL 200ml dan satu liter keluaran syarikat itu dalam pasaran.

Pengedar susu itu berkata tindakan itu diambil setelah ia menerima maklum balas daripada pelanggan bahawa Susu Cokelat Marigold HL lebih pekat daripada biasa sambil menambah syarikat itu telah menyelesaikan isu tersebut.

Pengurus Besarnya Poh Eng Lip berkata kualiti susu itu terjejas disebabkan pencemaran bakteria, dengan kesan sampingan meminumnya termasuklah ketidakselesaan perut sementara walaupun tiada kesan sampingan untuk tempoh jangka panjang.

"Kesihatan dan keselamatan pelanggan adalah keutamaan kami, dan kami telah mengambil langkah-langkah proaktif dan berjaya menarik balik semua produk kami daripada gedung runcit.

"Pemeriksaan Kawalan Kualiti tambahan dan lebih ketat sedang dilaksanakan sekarang ke atas produk bagi memastikan ia mematuhi standard antarabangsa paling tinggi," katanya.

Pengeluaran disambung semula di kilang Malaysia Milk dan syarikat itu telahpun menghantar kumpulan baharu Susu Marigold HL ke gedung-gedung runcit. - BERNAMA

Susu Marigold HL

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain