Pemilik Samsung Galaxy Note 7 Boleh Dapat Bayaran Balik Atau Tukar Baharu

PETALING JAYA: Pemilik pra-pesanan Samsung Galaxy Note 7 boleh memilih untuk mendapatkan bayaran balik penuh atau menukar kepada telefon jenama Samsung yang lain.

Menerusi kenyataan pada Rabu, Samsung Malaysia menggesa pemilik Samsung Galaxy Note 7 untuk segera mematikan peranti mereka.

"Selaras dengan itu pilihan untuk bayaran balik atau penukaran kepada Samsung Galaxy S7edge disediakan kepada pemilik pesanan awal dengan syarat mereka mengembalikan Samsung Galaxy Note7 mereka sewajarnya," kata kenyataan itu.

"Pemilik pra-pesanan dijangka akan dihubungi mulai 13 Oktober 2016 oleh bahagian Khidmat Pelanggan Samsung, pengendali rangkaian mudah alih yang berkaitan atau rakan kongsi runcit yang mengambil bahagian dalam program pembayaran balik atau pertukaran itu," kata kenyataan itu.

Untuk maklumat lanjut, pelanggan boleh menghubungi Samsung Malaysia Careline di 1-800-88-7799.

Samsung Electronics pada Selasa menarik balik dan menghentikan penjualan Samsung Galaxy Note 7 di seluruh dunia susulan kebimbangan masalah keselamatan yang berterusan.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Artikel Lain