Agong, Raja Permaisuri Hadiri Resepsi Exco Kedah - Semasa | mStar

Agong, Raja Permaisuri Hadiri Resepsi Exco Kedah

Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah dan Tuanku Hajah Haminah berkenan berangkat mencemar duli ke Dewan Centennial Kolej Sultan Abdul Halim pada Sabtu untuk menghadiri majlis perkahwinan Suraya (kanan) dan pasangannya Zulkifli (kiri). - fotoBERNAMA

ALOR SETAR: Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tuanku Hajah Haminah berangkat ke Dewan Centennial Kolej Sultan Abdul Halim di sini untuk menghadiri majlis perkahwinan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita, Kebajikan Masyarakat, Pertanian dan Asas Tani, Pembangunan dan Usahawan Negeri, Datuk Suraya Yaacob.

Terdahulu majlis akad nikah Suraya dan pasangannya Datuk Zulkifli Ishak yang merupakan ahli perniagaan berlangsung di rumahnya di Lorong Menteri di sini pada pukul 9.45 pagi dengan dihadiri keluarga terdekat.

Yang di-Pertuan Agong dan Raja Permaisuri Agong berangkat tiba di Dewan Centennial pada pukul 12.30 tengah hari.

Turut berangkat ialah Pengerusi Jemaah Pemangku Sultan Kedah yang juga Tunku Temenggong Kedah, Tan Sri Tunku Sallehuddin Sultan Badlishah bersama isteri, Puan Temenggong Kedah, Puan Sri Tengku Maliha Tengku Ariff.

Tunku Laksamana Kedah, Tan Sri Tunku Abdul Hamid Thani Sultan Badlishah dan Tunku Panglima Besar Kedah, Tan Sri Tunku Puteri Intan Safinaz Tuanku Abdul Halim turut berkenan menghadiri majlis.

Yang turut hadir ialah Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah, anggota-anggota exco serta pegawai-pegawai kanan negeri. - BERNAMA

Artikel Berikut

Klik

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

Artikel Lain

Anda boros? Apa kata cuba 5 cara ini