suria

UniKL Agih Kerusi Roda, Rai Pesakit Hospital Kajang

PETALING JAYA: Universiti Kuala Lumpur (UniKL) mengaihkan 35 unit kerusi roda kepada Hospital Kajang pada Isnin lalu menerusi Projek Ramadan.

Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif UniKL, Datuk Dr Mazliham Mohd Su’ud berkata, institusi pendidikan itu mahu menerapkan budaya memberi kepada seluruh warganya termasuk yang berbentuk kemasyarakatan.

“Selain daripada mengambil keberkatan bulan Ramadhan, penganjuran program ini bertujuan untuk mendekatkan warga UniKL bersama pihak Hospital Kajang serta para pesakit yang sedang menjalani rawatan di hospital ini.

“Ianya membuktikan akan kesungguhan UniKL sebagai sebuah universiti yang prihatin dengan komuniti sekelilingnya dan usaha ini akan kami teruskan dari semasa ke semasa,” katanya.Projek Ramadan merupakan salah satu dari program tanggungjawab sosial UniKL yang dikenali dengan nama UniKL CARE dan mendapat kerjasama dari Jabatan Kerja Sosial Hospital Kajang.

Projek tersebut juga adalah usaha sama antara UniKL dan UniKL Malaysia France Institute (UniKL MFI).

Dana bagi projek ini diperolehi hasil sumbangan warga kerja UniKL dan orang awam yang sentiasa prihatin akan kebajikan pihak yang memerlukan.

Majlis tersebut turut dihadiri Pegawai Eksekutif UniKL, Dr Md Fikri Abu Bakar dan Timbalan Pengarah Perubatan Hospital Kajang, Prof Madya Dr Jamel Othman.

Selain itu, UniKL juga turut menyediakan 30 pek bekalan makanan untuk pesakit di Hospital Kajang.

UniKL, Projek Ramadan

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain