Mukhriz: Deklrasi Rakyat Diserah Kepada Majlis Raja-Raja - Semasa | mStar

Mukhriz: Deklrasi Rakyat Diserah Kepada Majlis Raja-Raja

PAGOH: Deklarasi Rakyat yang dimulakan oleh Tun Dr Mahathir Mohamad akan diserahkan kepada Majlis Raja-Raja setelah tandatangan yang dikumpul mencapai jumlah yang dianggap mencukupi, kata Datuk Seri Mukhriz Mahathir.

Mukhriz, bekas menteri besar Kedah dan salah seorang daripada mereka yang menandatangani deklarasi itu bersama pimpinan pembangkang berkata, maklum balas daripada orang ramai mengenai langkah itu adalah positif.

"Deklarasi itu sudah tentu juga akan dikemukakan kepada kerajaan sebagai gambaran suara rakyat," kata Mukhriz pada sidang akhbar selepas mengadakan pertemuan dengan orang ramai di kawasan Muar, Segamat dan Tangkak pada Isnin.

Beliau berkata, deklarasi itu yang bertujuan untuk menggesa supaya Perdana Menteri meletak jawatan dibuat kerana rakyat tiada pilihan kerana mereka tidak mahu menunggu sehingga pilihan raya umum akan datang untuk menjatuhkan Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Kita tidak boleh menunggu selama dua tahun lagi dan menyebabkan parti kita berhadapan risiko kalah dalam pilihan raya umum. Kita perlu membuat keputusan yang betul sekarang," katanya.

Deklarasi Rakyat , Mukhriz Mahathir

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel