Tiga Cedera Buaian Besar Di Pesta Ria Tumbang - Semasa | mStar

Tiga Cedera Buaian Besar Di Pesta Ria Tumbang

PORT DICKSON: Tiga cedera dalam satu kejadian permainan buaian besar tumbang di pesta ria di PD Waterfront pada Ahad malam.

Yang Dipertua Majlis Perbandaran Port Dickson, Datuk Ab Khalid Mat berkata, penganjur diarahkan untuk menutup pesta ria tersebut buat sementara waktu.

"Kami mahu laporan mengenai punca kemalangan," katanya.

Pesta ria itu beroperasi di lokasi tumpuan pelancong popular di Port Dickson sejak 1 November lalu dan dijadualkan berakhir bulan ini.

Ketiga-tiga mangsa cedera semasa menaiki permainan itu pada Ahad malam.

Pegawai kanan jabatan bomba dan penyelamat, Sulong Addin berkata, pasukannya bergegas ke tempat kejadian selepas menerima panggilan pada pukul 12.06 pagi.

Salah seorang mangsa, Hawa Liana Kamarudin Bashah, 21 yang mengalami patah kaki kiri dan kecederaan lain. Dia kemudiannya dikejarkan ke Hospital Port Dickson dan kini dalam keadaan stabil.

Dua lagi mangsa, Abdul Rahman Mohamad, 35, dan Nor Aminur Rashid Nor Hisham, 17, masing-masing diberikan rawatan pesakit luar.

"Dua pengunjung lain turut terlibat dalam insiden itu namun mereka tidak mengalami kecederaan," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Port Dickson, Supt Baharudin Mustapha berkata, beberapa individu akan dipanggil bagi mendapatkan keterangan mereka.

"Siasatan awal mendapati tiada elemen jenayah berlaku.

"Bagaimanapun, kita akan panggil beberapa individu sebelum kita memuktamadkan siasatan," katanya.

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel