Mayat Ditemui Dekat Sekolah Tempat Kanak-Kanak Orang Asli Hilang

Mayat yang ditemui dibawa ke rumah mayat Hospital Gua Musang.
GUA MUSANG: Mayat reput seorang budak perempuan ditemui oleh penduduk tempatan di perairan Sungai Perias dekat sini, kira-kira 500 meter dari sekolah di mana tujuh kanak-kanak Orang Asli hilang lebih dari enam minggu lalu.

Ketua Polis Daerah Superintendan Saiful Bahri Abdulah berkata penduduk tempatan telah menyerahkan mayat kanak-kanak itu kepada pihak yang melakukan carian.

Walau bagaimanapun, Saiful Bahri tidak dapat mengesahkan jika mayat itu adalah salah satu daripada kanak-kanak Orang Asli yang hilang sehingga secara positif dikenalpasti oleh ahli keluarga.


"Polis masih belum dapat mengesahkan mengenai penemuan mayat itu. Kita perlu menunggu untuk pengesahan identitinya," katanya.

Beliau berkata, dengan penemuan itu, usaha mencari kanak-kanak itu akan tertumpu di sekitar kawasan di mana mayat itu ditemui.

Tujuh kanak-kanak itu, Mirsudiar Aluj, 11, Norieen Yaakob, 10, Ika Ayel,9, Sasa Sobrie, 8, Haikal Yaakob, 8, Linda Rosli,8, dan Juvina David,7, yang tinggal di asrama sekolah, dikatakan telah melarikan diri ke dalam hutan untuk melepaskan diri daripada hukuman selepas mereka ditangkap berenang di sungai berdekatan tanpa kebenaran.

Baru-baru ini, Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi melawat ibu bapa kanak-kanak hilang dan berjanji untuk meneruskan carian sehingga mereka dijumpai.

Dr Ahmad Zahid berkata satu platun Pasukan Gerakan Am Senoi Praaq akan menyertai usaha mencari dan menyelamat kerana majoriti anggota platun  berasal dari kawasan yang sama dan biasa dengan bentuk muka bumi yang tebal.
kanak-kanak hilang, Orang Asli

Artikel Sebelum

Kami Tak Perlukan Ali Tinju - Imigresen

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain