Pengarang | mStar

Pengarang

SPRM Janji Dakwa Pesalah Rasuah Tanpa Gentar

KUALA LUMPUR: Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Dzulkifli Ahmad memberi jaminan bahawa setiap individu yang terlibat dalam rasuah akan didakwa di mahkamah, setiap minggu.

Amah Filipina? Tunggu Dulu...

KUALA LUMPUR: Keputusan kerajaan Filipina untuk menggantung pekerja domestik daripada bekerja di luar negara menimbulkan tanda tanya rakyat Malaysia yang mahu mendapatkan khidmat pembantu rumah dari negara itu.

Kebakaran Tahfiz: KP Bomba Turun Padang

PETALING JAYA: Ketua Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM), Datuk Wan Mohd Nor Ibrahim membatalkan majlis yang sepatutnya dihadirinya di Terengganu untuk memantau operasi kebakaran di sebuah pusat tahfiz yang mengorbankan lebih 20 nyawa, awal pagi Khamis.

Zakat Bukan Islam Tanda Persahabatan - Mufti Perlis

PETALING JAYA: Fatwa berhubung pemberian zakat kepada orang bukan Islam di Perlis, tidak berniat untuk mengislamkan mereka, tetapi sebagai tanda persahabatan untuk keharmonian bersama.

Semak Status Halal Makanan Serta-Merta

KUALA LUMPUR: Rakyat Malaysia kini dapat melakukan pengesahan status halal produk makanan hanya di hujung jari sebaik sahaja aplikasi telefon pintar rasmi pertama status halal di rantau ini dilancarkan pada Jumaat.

Pemuda PAS Bantah Konsert Megadeth

PETALING JAYA: Pemuda PAS mempersoalkan kelulusan yang diberikan band 'heavy metal' dari Amerika Syarikat, Megadeth yang akan membuat persembahan pada Khamis selepas ia diharamkan pada tahun 2001.

ron95

Perang Syria: Menteri Tak Mahu Spekulasi Kesan Harga Minyak

KUALA LUMPUR: Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) tidak mahu membuat spekulasi berhubung kesan perang di Syria terhadap harga bahan api.

Penerbit, Penulis Skrip Amri Rohayat Meninggal Dunia

PETALING JAYA: Penerbit, pengarah dan penulis skrip, Amri Rohayat Ahmad Rani meninggal dunia akibat kanser pankreas di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) pada Isnin.

Bakteria Mungkin Punca Kematian Seorang Lelaki Di Tanah Merah

KOTA BARU: Sampel bakteria yang diambil daripada seorang lelaki berusia 59 tahun dari Tanah Merah, Kelantan telah dihantar untuk ujian di Hospital Sungai Buloh, Selangor.

Zuriat: Kelantan Buka Pintu Poligami

KOTA BAHRU: Kerajaan Kelantan sedia membantu golongan lelaki sama ada bujang atau yang telah beristeri untuk berpoligami sebagai langkah untuk menambah zuriat di kalangan umat Islam.

Klik

default image

Meriahnya iftar di Sofitel KL Damansara! Ayam Golek Istana 'penghulu' hidangan, 180 menu warisan muhibbah menggamit pengunjung

RESTORAN Kwee Zeen di Sofitel Kuala Lumpur Damansara menyediakan pelbagai juadah berbuka puasa.

default image

Riuh food truck Exim Bank-mStar kongsi nikmat, dekati komuniti sempena Ramadan

BAGI menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini, pelbagai program dan aktiviti direncanakan oleh pelbagai pihak termasuk syarikat-syarikat korporat.

default image

Perhebat CSR sempena Ramadan, BSN-mStar kongsi nikmat hargai wira tak didendang

SETIAP kali menjelang Ramadan dan Syawal, tentu sekali umat Islam akan sentiasa sibuk membuat persiapan untuk berbuka puasa, selain persediaan menyambut Aidilfitri bersama keluarga.

default image

Pembersih hampagas tanpa wayar Panasonic jadikan hidup anda lebih mudah!

SESETENGAH pihak berpendapat memvakum adalah sesuatu yang membosankan. Namun, Panasonic membantu anda membersih ruang dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan. Terima kasih Panasonic!