Pengarang | mStar

Pengarang

SPRM Janji Dakwa Pesalah Rasuah Tanpa Gentar

KUALA LUMPUR: Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Dzulkifli Ahmad memberi jaminan bahawa setiap individu yang terlibat dalam rasuah akan didakwa di mahkamah, setiap minggu.

Amah Filipina? Tunggu Dulu...

KUALA LUMPUR: Keputusan kerajaan Filipina untuk menggantung pekerja domestik daripada bekerja di luar negara menimbulkan tanda tanya rakyat Malaysia yang mahu mendapatkan khidmat pembantu rumah dari negara itu.

Kebakaran Tahfiz: KP Bomba Turun Padang

PETALING JAYA: Ketua Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM), Datuk Wan Mohd Nor Ibrahim membatalkan majlis yang sepatutnya dihadirinya di Terengganu untuk memantau operasi kebakaran di sebuah pusat tahfiz yang mengorbankan lebih 20 nyawa, awal pagi Khamis.

Zakat Bukan Islam Tanda Persahabatan - Mufti Perlis

PETALING JAYA: Fatwa berhubung pemberian zakat kepada orang bukan Islam di Perlis, tidak berniat untuk mengislamkan mereka, tetapi sebagai tanda persahabatan untuk keharmonian bersama.

Semak Status Halal Makanan Serta-Merta

KUALA LUMPUR: Rakyat Malaysia kini dapat melakukan pengesahan status halal produk makanan hanya di hujung jari sebaik sahaja aplikasi telefon pintar rasmi pertama status halal di rantau ini dilancarkan pada Jumaat.

Pemuda PAS Bantah Konsert Megadeth

PETALING JAYA: Pemuda PAS mempersoalkan kelulusan yang diberikan band 'heavy metal' dari Amerika Syarikat, Megadeth yang akan membuat persembahan pada Khamis selepas ia diharamkan pada tahun 2001.

ron95

Perang Syria: Menteri Tak Mahu Spekulasi Kesan Harga Minyak

KUALA LUMPUR: Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) tidak mahu membuat spekulasi berhubung kesan perang di Syria terhadap harga bahan api.

Penerbit, Penulis Skrip Amri Rohayat Meninggal Dunia

PETALING JAYA: Penerbit, pengarah dan penulis skrip, Amri Rohayat Ahmad Rani meninggal dunia akibat kanser pankreas di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) pada Isnin.

Bakteria Mungkin Punca Kematian Seorang Lelaki Di Tanah Merah

KOTA BARU: Sampel bakteria yang diambil daripada seorang lelaki berusia 59 tahun dari Tanah Merah, Kelantan telah dihantar untuk ujian di Hospital Sungai Buloh, Selangor.

Zuriat: Kelantan Buka Pintu Poligami

KOTA BAHRU: Kerajaan Kelantan sedia membantu golongan lelaki sama ada bujang atau yang telah beristeri untuk berpoligami sebagai langkah untuk menambah zuriat di kalangan umat Islam.

IKLAN

Klik

default image

Air Selangor terima Anugerah Cemerlang NCOSH 2018 bagi kategori kemudahan air

KOMITMEN Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam meningkatkan tahap keselamatan dan kesihatan pekerjaan di tempat kerja terbukti apabila pejabat Wilayah Gombak Air Selangor dipilih sebagai pemenang Anugerah Cemerlang Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Kebangsaan 2018 kategori kemudahan air baru-baru ini.


default image

Program hujung minggu Universiti Taylor dipenuhi peluang untuk tenaga kerja masa depan

KAJIAN terbaharu oleh Insitut Kajian Khazanah mendapati sistem pendidikan Malaysia lebih menekankan kepada akademik dan kelayakan profesional.

default image

Universiti Taylor ke-14 terbaik dunia dalam senarai QS World University Rankings bagi hospitaliti dan pengurusan liburan

UNIVERSITI Taylor mengekalkan kedudukannya sebagai salah satu pusat pengajian terbaik apabila tersenarai dalam ranking QS Dunia 2019 mengikut subjek menerusi program Hospitaliti dan Pengurusan Liburan baru-baru ini.

default image

Loji Rawatan Air Selangor diiktiraf sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN)

LOJI Rawatan Air Sungai Semenyih mendapat pengiktirafan sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) daripada Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.

IKLAN