Bayi Berusia Dua Minggu Ditemui Dalam Kotak Di Taman Bemban Jaya - Semasa | mStar

Bayi Berusia Dua Minggu Ditemui Dalam Kotak Di Taman Bemban Jaya

BATU GAJAH: Seorang wanita terkejut apabila menemui seorang bayi perempuan di dalam sebuah kotak yang ditinggalkan di hadapan pintu rumahnya, di Taman Bemban Raya, di sini, Jumaat.

Ketua Polis Daerah Batu Gajah, Asisten Komisioner Mohd Nasri Omar berkata, wanita berusia 43 tahun yang bekerja sebagai pengasuh, menemui bayi berkenaan pada pukul 8.55 malam apabila pintu rumahnya diketuk dari luar.

"Apabila membukanya, dia mendapati seorang bayi perempuan dipercayai berusia dua minggu dan masih mempunyai tali pusat serta lengkap dengan pakaian dan di balut dengan kain lampin ditinggalkan di situ," katanya kepada pemberita di sini, Sabtu.

Mohd Nasri berkata, bayi berkenaan ditemui dalam keadaan sihat dan tidak mengalami sebarang kecederaan dan telah dihantar ke Hospital Batu Gajah untuk pemeriksaan lanjut.

"Ada kemungkinan ibu bayi itu mengenali wanita berkenaan kerana meletakkannya di hadapan pintu rumah kerana wanita tersebut merupakan pengasuh bayi dan kanak-kanak di kawasan taman berkenaan," katanya.

Polis sedang mengesan ibu bapa bayi berkenaan dan meminta orang ramai atau mereka yang mempunyai maklumat berkenaan perkara itu supaya menghubungi Balai Polis Batu Gajah di nombor telefon 05-3629222 untuk membantu siasatan, katanya.-- Bernama


Taman Bemban Jaya , bayi

Artikel Sebelum

Tidak Pernah 'Beli' Pemimpin Umno - Najib

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain