Krisis Pakatan Akan Terburai - Muhyiddin

Tan Sri Muhyiddin Yassin (dua kanan) menyaksikan penyerahan cek bantuan pasca banjir yang disampaikan oleh Rektor Institut Pendidikan Guru Malaysia Sulaiman Wak (kanan) kepada Ahli Lembaga dan Pemegang Amanah Yayasan Sukarelawan Siswa Wan Ahmad Hazwan Wan Daud (kiri) selepas merasmikan Menara Institut Pendidikan Guru Kampus Bahasa Melayu (IPGKBM) Lembah Pantai pada Khamis. Turut kelihatan Timbalan Menteri Pendidikan, Datuk Mary Yap Kain Ching (dua kiri). -fotoBERNAMA

KUALA LUMPUR: Percakaran berterusan antara PAS dan DAP disifatkan sebagai 'gambaran cukup baik' kepada rakyat untuk menilai tahap kesepakatan politik pakatan pembangkang itu.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, masalah dalaman antara komponen Pakatan Rakyat yang berlaku sejak sekian lama itu gagal disembunyikan lagi.

Justeru beliau yang juga Timbalan Presiden Umno yakin rakyat dapat menilai hala tuju sebenar pakatan pembangkang itu.

"Ini satu gambaran yang cukup baik untuk rakyat, gambaran untuk pembelajaran (iktibar) bukan untuk diikut.

"Isu-isu yang dibangkitkan mereka...saya tak fikir menjadi minat rakyat. Mereka sejak dulu lagi bersengketa, tapi cuba disorok, namun sampai bila kerana satu ketika nanti perkara ini akan terburai," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas majlis perasmian bangunan baharu Institut Pendidikan Guru Kampus Bahasa Melayu di sini, Khamis.

Muhyiddin mengulas konflik antara PAS dan DAP berhubung pelaksanaan pilihan raya pihak berkuasa tempatan (PBT) di Pulau Pinang.

Terbaharu, Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali menggelar Ketua Menteri Pulau Pinang bermulut celupar kerana mendakwa beliau berbohong dalam isu berkenaan.

Muhyiddin Yassin, PAS, DAP, PBT

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Artikel Lain