Krisis Pakatan Akan Terburai - Muhyiddin

Tan Sri Muhyiddin Yassin (dua kanan) menyaksikan penyerahan cek bantuan pasca banjir yang disampaikan oleh Rektor Institut Pendidikan Guru Malaysia Sulaiman Wak (kanan) kepada Ahli Lembaga dan Pemegang Amanah Yayasan Sukarelawan Siswa Wan Ahmad Hazwan Wan Daud (kiri) selepas merasmikan Menara Institut Pendidikan Guru Kampus Bahasa Melayu (IPGKBM) Lembah Pantai pada Khamis. Turut kelihatan Timbalan Menteri Pendidikan, Datuk Mary Yap Kain Ching (dua kiri). -fotoBERNAMA

KUALA LUMPUR: Percakaran berterusan antara PAS dan DAP disifatkan sebagai 'gambaran cukup baik' kepada rakyat untuk menilai tahap kesepakatan politik pakatan pembangkang itu.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, masalah dalaman antara komponen Pakatan Rakyat yang berlaku sejak sekian lama itu gagal disembunyikan lagi.

Justeru beliau yang juga Timbalan Presiden Umno yakin rakyat dapat menilai hala tuju sebenar pakatan pembangkang itu.

"Ini satu gambaran yang cukup baik untuk rakyat, gambaran untuk pembelajaran (iktibar) bukan untuk diikut.

"Isu-isu yang dibangkitkan mereka...saya tak fikir menjadi minat rakyat. Mereka sejak dulu lagi bersengketa, tapi cuba disorok, namun sampai bila kerana satu ketika nanti perkara ini akan terburai," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas majlis perasmian bangunan baharu Institut Pendidikan Guru Kampus Bahasa Melayu di sini, Khamis.

Muhyiddin mengulas konflik antara PAS dan DAP berhubung pelaksanaan pilihan raya pihak berkuasa tempatan (PBT) di Pulau Pinang.

Terbaharu, Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali menggelar Ketua Menteri Pulau Pinang bermulut celupar kerana mendakwa beliau berbohong dalam isu berkenaan.

Muhyiddin Yassin, PAS, DAP, PBT

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain