Pos Malaysia Tawar Kadar Istimewa Sempena Tahun Baharu Cina

KUALA LUMPUR: Bersempena perayaan Tahun Baharu Cina, Pos Malaysia menawarkan kadar istimewa bagi pengeposan kad ucapan perayaan iaitu 50 sen bagi kad yang tidak melebihi 50 gram ke semua destinasi di dalam negara.

Tawaran tersebut yang dibuka untuk semua saiz, bentuk dan warna kad ucapan Tahun Baharu Cina akan bermula pada Isnin ini sehingga 23 Februari, menurut kenyataan Pos Malaysia di sini, Khamis.

Menurut Pos Malaysia, pengeposan kad ucapan Tahun Baharu Cina perlu dibuat sebelum 13 Februari untuk memastikan kad sampai ke destinasi di dalam negara sebelum perayaan.

"Kami juga mengingatkan pelanggan untuk menulis dengan jelas nama penuh penerima, nombor rumah, jalan, poskod dan seumpamanya kerana ini akan membantu melancarkan lagi proses penghantaran," menurut kenyataan itu.

Ini merupakan tahun kesembilan berturut-turut Pos Malaysia menawarkan kadar caj pengeposan istimewa kepada semua pelanggannya.

Tahun Baharu Cina akan disambut pada 19 Februari ini.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Artikel Lain