Polis Tahan Pelajar Rotan Junior Di Sekolah Agama Balik Pulau - Semasa | mStar

Polis Tahan Pelajar Rotan Junior Di Sekolah Agama Balik Pulau

Lai Fah Hin
BALIK PULAU: Polis menahan seorang pelajar lelaki tingkatan empat sebuah sekolah menengah agama di sini, Sabtu kerana merotan juniornya Khamis lepas.


Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan Lai Fah Hin berkata, siasatan awal mendapati pelajar itu merupakan ketua jawatankuasa surau telah merotan pelajar tingkatan dua itu kerana lewat menghadiri aktiviti kerohanian di asrama sekolah berkenaan kira-kira pukul 7.30 malam.

"Bapa kepada pelajar tingkatan dua itu membuat laporan polis pada hari Jumaat kerana bimbang anaknya menjadi mangsa buli," katanya kepada pemberita di sini, Ahad.

Fah Hin berkata, pelajar tingkatan empat itu ditahan pada pukul 12.30 tengah hari, Sabtu di asrama berkenaan, manakala rotan yang digunakannya turut dirampas.

Katanya, pelajar terbabit bertindak secara bersendirian dan pelajar tingkatan dua itu hanya mengalami lebam di bahagian lutut akibat dipukul beberapa kali dengan rotan.

"Pelajar itu telah mengaku kesalahannya serta telah dibebaskan dengan jaminan polis selepas memberi keterangan dan kes disiasat mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan," katanya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain