Penyeludupan Kereta Mewah: Polis Thai Cari Dua Warga Malaysia - Semasa | mStar

Penyeludupan Kereta Mewah: Polis Thai Cari Dua Warga Malaysia

BANGKOK: Polis Thailand sedang mengesan dua rakyat Malaysia berhubung dengan kes yang berlarutan selama setahun apabila enam buah kereta mewah terbakar dan musnah semasa penghantaran.

Bagaimanapun,  tiada sesiapapun yang tampil untuk menuntut pemilikan kenderaan terbabit.

Polis percaya Ng Chee Kiong, 30, dan Poh Boon Poy, 42, boleh membantu siasatan dalam kes penyeludupan kenderaan itu ke Thailand.

Pengarah biro operasi khas Jabatan Siasatan Khas, Lt Kol KorawachPanpraphakorn memberitahu pemberita hari ini bahawa polis telah memperoleh warantangkap ke atas mereka.

Beliau berkata siasatan awal mendapati kedua-duanya, yang menyamar sebagai pelancong telah memandu dua daripada enam kereta terbabit iaitu Lamborghini dan Bentley, ke Thailand.

Insiden itu yang berlaku di Nakhon Ratchasima, kira-kira 259 kilometer dari Bangkok, telah menarik perhatian umum dan menjadi tajuk perbualan di sini.

Menurut Bangkok Post, kereta mewah yang diseludup masuk ke Thailand itu ialah unit kenderaan siap dipasang sepenuhnya (CBU) tetapi diisytiharkan sebagai kereta dipasang semula di Thailand untuk mengelak pembayaran tarif 300 peratus ke atas kenderaan CBU.

Polis Thai , Seludup kereta

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Lebih Artikel

Hotel di Makkah hangus dijilat api