Syarikat Dikesan Menipu Guna Nama, Logo MAA Takaful Berhad - Semasa | mStar

Syarikat Dikesan Menipu Guna Nama, Logo MAA Takaful Berhad

KUALA LUMPUR: MAA Takaful Berhad (MAA Takaful) ingin memperingatkan orang ramai supaya berwaspada dengan sebuah syarikat yang menggunakan nama dan logo MAA Takaful bagi tujuan menjual produk.


Baru-baru ini, kami telah menerima aduan berkaitan dengan sebuah syarikat iaitu Qaseh Qayyum Enterprise yang menipu dalam menawarkan produk insurans Personal Accident (PA) kepada orang ramai dengan menggunakan nama dan logo MAA Takaful.

Syarikat tersebut dikatakan akan meminta sekali bayaran bagi produk tersebut dan amaun kecil lain bagi tujuan pembaharuan.

Selanjutnya, suatu sijil iaitu Sijil Insurans beserta logo dan perkataan "Provided by MAA Takaful" tertera di atasnya akan diberikan kepada pelanggan.

Ingin diperjelaskan bahawa MAA Takaful tiada sebarang bentuk hubungan dengan syarikat tersebut iaitu Qaseh Qayyum Enterprise dan tidak juga mengeluarkan Sijil Insurans yang mengandungi logo tersebut.

Orang ramai adalah diingatkan supaya berhati-hati dan tidak mudah menjadi mangsa terhadap aktiviti penipuan tersebut.

MAA Takaful mengambil serius akan hal ini dan sedang bekerjasama dengan pihak-pihak berkuasa yang relevan untuk penyiasatan lebih lanjut.

Orang ramai disarankan untuk menghubungi pihak berkuasa sekiranya mereka menjadi mangsa penipuan dan MAA Takaful tidak akan bertanggungjawab ke atas apa-apa musibah yang berkaitan dengan aktiviti penipuan tersebut.

Sebarang pertanyaan atau maklumat sila hubungi Khidmat Pelanggan MAA Takaful Berhad di talian 03-6287 6666 atau emel: MAAWebAdmin

Artikel Berikut

Klik

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Merangsang Korporat Malaysia, PNB rangka strategi bersama pemimpin korporat kukuhkan ekonomi negara

SEJAJAR usaha Malaysia untuk menjadi kuasa ekonomi, adalah tepat pada masanya bagi sektor korporat negara meninjau ke arah langkah-langkah perubahan.

default image

Subsidi untuk rakyat hidup selesa, ketahui fakta penting mengenai inisiatif ini

KOS sara hidup semakin meningkat dan kerajaan prihatin untuk mengurangkan beban rakyat.

default image

Kata kuncinya semangat berpasukan, penganjuran julung kali perlumbaan perahu naga korporat PjH catat kejayaan berganda!

PERLUMBAAN perahu naga korporat anjuran Putrajaya Holdings membuka laluan kepada perlumbaan lebih besar pada masa akan datang.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

Artikel Lain

Gadis nyaris dirogol lelaki bogel

Ronaldo, Georgina berkahwin secara senyap?