suria

Anggota Parlimen Lenggong Tawar Tanding Jawatan MT

Shamsul Anuar Nasarah
Shamsul Anuar Nasarah
Shamsul Anuar Nasarah

LENGGONG: Anggota Parlimen Lenggong Datuk Shamsul Anuar Nasarah pada Ahad menawarkan diri bertanding jawatan anggota Majlis Tertinggi (MT) Umno pada pemilihan parti Oktober ini.

Naib Ketua Umno Bahagian Lenggong itu berkata keputusan itu dibuat setelah mengambil kira beberapa pandangan dan meneliti pelbagai sudut.

"Keputusan itu saya buat setelah mendapat restu Pengerusi Badan Perhubungan Umno negeri (Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir) dan pemimpin Umno negeri," katanya kepada pemberita selepas Majlis Hari Raya Aidilfitri Parlimen Lenggong di sini, Ahad.

Pengerusi Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) itu berkata beliau bertanding bukan untuk kepentingan peribadi sebaliknya hanya ingin berjuang demi agama, bangsa dan negara.

"InsyaAllah dengan pengalaman saya dalam gerakan belia di mana saya pernah memegang jawatan di pelbagai peringkat negeri, kebangsaan dan antarabangsa, sehingga pernah menjadi presiden Majlis Belia Malaysia (MBM) serta pernah menjadi exco Pemuda Umno Malaysia, saya harap dapat membantu parti menarik sokongan muda," katanya. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain