Mangsa Kemalangan Dihantar Pulang Ke Thailand Esok - Semasa | mStar

Mangsa Kemalangan Dihantar Pulang Ke Thailand Esok

KUALA LUMPUR: Rakyat Thai sama ada yang terbunuh atau cedera dalam kemalangan ngeri bas di kilometer 15, Jalan Cameron Highlands-Simpang Pulai Isnin, akan dihantar pulang ke tanah air mereka menggunakan pesawat pengangkut C-130 tentera udara Thai.

Timbalan jurucakap Kementerian Luar Thai Thani Thongpakdi dipetik oleh Bangkok Post Online sebagai berkata pesawat Hercules C-130 itu akan berlepas ke Malaysia kira-kira 8 pagi Rabu dari Terminal Tentera Udara Don Mueang.

Beliau berkata selain sepasukan doktor dan Timbalan Ketua Pengarah Jabatan Hal Ehwal Konsulat Thai, Mathurapojana Ittharong yang menaiki pesawat itu, seorang anggota keluarga bagi setiap mangsa turut dibenarkan berada dalam penerbangan berkenaan.

Thani berkata beliau difahamkan bahawa syarikat yang mengendalikan pakej percutian itu memiliki polisi insurans yang melindungi semua penumpang.

Semalam, sebuah bas yang membawa pelancong warga Thai terbabas dan terbalik ketika dalam perjalanan menuruni pusat pelancongan Cameron Highlands, mengorbankan 27 orang dan mencederakan 10 yang lain dalam kemalangan jalan raya dipercayai paling buruk dalam sejarah Malaysia. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

'Pendaki Bikini' ditemui mati kesejukan

Jutawan ditembak mati di luar rumah mewah

Maut terlebih makan durian