suria

Ibu risau anak tak habis sekolah gara-gara adik ipar influencer popular

Anaknya begitu memuja ibu saudara yang merupakan influencer kecantikan. gambar hiasan/Everyday Health

SEORANG wanita berkongsi mengenai adik iparnya, Melissa menempa nama sebagai individu berpengaruh di media sosial.

Melissa bukan sahaja terkenal berkongsi posting kecantikan, malah memperoleh pendapatan daripada jenaman solekan terkemuka.

ARTIKEL BERKAITAN: Influencer dikecam minta makanan percuma, guna alasan nak bantu promosi restoran

Anak perempuan wanita itu berusia 13 tahun, Ana, antara yang memuja ibu saudaranya yang 'cool' dan teruja memperlajari tip kecantikan yang dikongsikan.

Anaknya kini dilihat mahu mengikut jejak glamor ibu saudaranya.

Tanpa mengira kejayaan Melissa, wanita itu bimbang risiko anaknya berhenti sekolah lebih awal, sama seperti ibu saudaranya.

Bercakap kepada Reddit, ibu itu menulis: "Baru-baru ini, Melissa mula memberitahu Ana tentang bagaimana dia berjaya selepas berhenti sekolah dan anda hanya perlukan keyakinan untuk berjaya, bukan ijazah, dan apa yang anda pelajari di sekolah tidak benar. mempunyai banyak nilai dalam kehidupan sebenar.

"Walaupun saya bersetuju bahawa pendidikan bukan segala-galanya, Ana sangat mudah terpengaruh dan mengambil sesuatu perkara itu dengan mudah.

"Dua hari lalu, semasa makan malam, dia bercakap tentang betapa dia membenci sekolah dan mahu berhenti sekolah secepat mungkin.

"Saya tidak membantah atau menentang apa yang dilakukan oleh Melissa atau pekerjaannya, tetapi saya tidak mahu Ana membenci sekolah dan tidak melihat pendidikan itu sebagai sesuatu yang penting. Bukan semua orang boleh berjaya selepas tak habis sekolah," katanya. - Mirror

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Artikel Berkaitan

Artikel Lain