Motosikal Jadi Alat Muzik - Dunia | mStar

Motosikal Jadi Alat Muzik

Foto paparan skrin video di YouTube

JIKA anda menggemari motosikal, anda mungkin pernah mendengar Bōsōzoku, sekumpulan pemberontak bermotosikal di Jepun yang sering dikaitkan dengan bunyi pelik yang dihasilkan daripada kenderaan mereka.

Tetapi apa yang anda mungkin tidak tahu adalah sebenarnya mereka suka menggunakan motosikal untuk menghasilkan muzik yang bising.

Kumpulan ini terkenal dengan aktiviti haram dan bahaya seperti lumba haram di sekitar jalan bandar, melanggar lampu merah termasuk membuat bising.

Bagaimanapun, kumpulan Bōsōzoku mencetuskan idea baharu untuk menghabiskan masa bersama tanpa melanggar undang-undang selepas polis Jepun mula membanteras aktiviti haram mereka.

Mereka mengadakan 'pertarungan bunyi Bōsōzoku', di mana para peserta bersaing menghasilkan bunyi muzik yang paling mengagumkan dengan cara menekan minyak mereka dan penggunaan klac pada motosikal.

Namun ia kini diubah suai dengan kesan bunyi khas untuk menjadikan bunyi lebih menarik.

Antara mereka juga telah mula melakukan persembahan secara berduet, membuat pergerakan tangan dengan pantas bagi menghasilkan bunyi yang sama. - odditycentral


Artikel Sebelum

Siapa Gadis Ini Di Instagram?

Artikel Berikut

Apa Nasib Anak-Anak Ini?

Artikel Berkaitan

Lelaki Onani Depan Pelancong Ditahan

Lebih Artikel

Ustazah sekolah dikhuatiri hilang